Foruma yeni uye olan birisi once forum kurallarını okumalı, daha sonra forumda aktif olmalı. Bu doğru. Fakat Turkiye'deki diğer forumlarda bu kadar katı kurallar olmadığı icin insanlar alışkın değil. Direk giriyor, uye olup konu acıyor. Doğal olarak Turkce kurallarında olsun başka konularda olsun sıkıntı cıkıyor uye ceza alıyor. İyi hoş. Fakat dikkat ediyorum bazı yoneticiler sanki yaramaz cocuk azarlar gibi davranıyor.

Şoyle yap, boyle yap, bunu yapma, bu yasak, beğenmiyorsan git, zorla tutmuyoruz seni... Uzar gider. Sizce kibar olmak gerekmez mi? Technopat'a yakışan bu değil mi? Adam hata yapıyorsa siz guzel bir şekilde uyarın kardeşim. Cezasını verin, lutfen daha dikkatli olun deyin. Yeter ki "lutfen"i kullanın. O kişi sonra ne yaparsa yapsın. Bunu her zaman icin soylemiyorum. Ama yoneticilerin bazılarının coğunlukla boyle davrandığını gordum ve acıkcası canım sıkıldı. 2 yıldır forumdayım. 1.5 yıl sonra gecenlerde ceza aldım. sebebi de"yazım yanlışı olan metini alıntı yapma". Bu bence sacma ama sesimi cıkarmadım. Saygı duyuyorum. Sizinde kullanıcılara saygılı olmanız gerektiğini duşunuyorum. Tekrar ediyorum. Tum yoneticiler icin soylemiyorum.