Yoneticileri bazı durumlarda anlayabiliyorum. Cezayı gercekten hak eden insanların yalan soyleyip konular actığını gorduk. Ama diğerlerinin sucu ne? Doğru duzgun ceza bile yememiş, sadece diğer uyelere yapılanları doğru bulmayan insanların konuları neden kapatılıp sonuna "Ya sev ya terk et." tarzı yorumlar yazılıyor? Bu forumda kalmak isteyip gorduğu yanlışı eleştiren insanlara neden boyle davranılıyor? Zamanında kaliteli bir ortam yaratma amacıyla bu kadar kural koydunuz, kurallar bu ortamı yaratmak icin aractı ama forum genişleyince ve yeni moderatorler alınınca kuralları arac olmaktan cıkarıp amac hÂline getirmişsiniz gibi bir his uyandı icimde. Eskiden isteyenlerin hesapları silinirdi, bu bile kaldırılmış. Belki yazılanların silinmemesi icin kaldırıldı diyeceğim de eskiden de zaten hesapları siliniyordu, yazdıkları kalıyordu.
Yoneticiler konuları istedikleri zaman kilitliyor, bazen bir şey yazıyor cevap hakkı vermiyor, bazen bir şey bile yazmadan kilitliyor. Bazense bir yonetici bir şey yazıyor, birkac saat sonra başka yonetici gelip birilerine cevap veriyor. Benim istediğim şey bir konu kilitlendiyse yoneticilerin karşı tarafın cevap vermesini gerektirecek şeyler yazmamaları, uyelere saygı gostermeleri.
Bir diğer sorun ceza verilen kişinin mesajlarının duzenlenmemiş olması. Sağ alt koşede "Son Duzenleme: Moderator" yazıyor ama hÂl yazım hataları oluyor.
Yonetimden şikayetci olan insanların hepsi yeni gelmiş, yazım hatası yedi diye şikayetci olanlar da değil dikkat ederseniz. Bir suredir bu forumda olup eski halini de bilen insanlar. En şikayetci olduğum şeyse beğenmiyorsan terk et denilmesi ve bazı durumlarda uyelere kaba davranılması.
Beni bu yazıyı yazmaya iten son şey Recep Abi'nin "Cıkış sağ ustte arkadaşlar." demesi oldu. Bazı konularda, Turkiye'deki ifade ozgurluğunun olmayışından dem vuruyorsunuz ama kendiniz de pek farklı bir tavır sergilemiyorsunuz. Bu yazı butun yoneticiler icin yazılmamıştır. Konuyu kilitleyeceksiniz zaten onda sorun yok ama şu yazdıklarımı oneri olarak alın lutfen.
Bir şeyleri eleştirmek neden yasak?
Geyik0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Bir şeyleri eleştirmek neden yasak?