14 yaşındayım ve Amerika'ya gitmek istiyorum bu ulkede kalmaktan bıktım. Babamla anlaştık hem yurt dışına gitmeme olumlu bakıp hem de 11. sınıfta İngilizce kursuna verecek 3 yıl boyunca kursa gideceğim. Babam 2025'te emekli olacak elektrik tekniker memuru yıllık 266k ikramiye alacak daha paraları konuşmadık ama bizim cebimize 5 kuruş para girmesi icin elinden gelen her şeyi yapabilir. Wat diye bir şey gordum yanlış bilmiyorsam belirli bir sure orada calışmanızı sağlıyor. 2029'un sonuna kadar gidebilirim eğer dolar Full 18 lira civarlarında dolaşırsa buyuk bir ihtimal 30k dolar ile gideceğim tabii gider gitmez ben krallar gibi yaşayacağım demiyorum. Parayı duzgun kullanıp 2,3 işte calışıp para kazanmaya calışacağım. Tek kalmaya alışık biri olduğum icin pek problem olmaz diye duşunuyorum. Instagram'da gormuştum 2000-2005 model araclar 2000 dolar civarlarında geziyormuş maalesef kaynak belirtemem 2-3 ay once gordum bu fiyatlar doğru mu? Araba alamaz isem yakında bir iş varsa bisiklet ile oraya giderim. Evler hakkında pek bilgim yok tek bildiğim şey birkac kişi ile aynı evde kalabiliyoruz ondan da tam emin değilim.
Artık asıl konuya gelelim, gitmem icin neler gerekiyor? Nasıl kalıcı olarak Amerika da kalacağım? Eğer şimdi gidersem 30k dolar yeter mi? (bu parayla bilet ve vize almayacağım) universite okumaya gerek var mı? Lise diploması ile bir işe girilebilir mi? Şimdiden teşekkurler