Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi belli bir konuda konuşurken kendimi ifade edemiyorum ve gereğinden fazla utangacım. Orneğin bu yazıyı bile buraya yazarken bile biraz cekindim yazmam doğru olur mu dedim.
Yada herhangi bir konuda konuşurken tam kendimi ifade edemiyorum ve bildiklerimi anlatamıyorum. Bildiklerimi anlatsam sorun cozumlenecek ve bir problem kalmayacak ortada ama yapamıyorum. Her seferinde bu sefer olacak anlatacağım ve sorunu cozeceğim diyorum ama konuşmaya başlayınca susup kafamı aşağı eğip bekliyorum. Evet sadece bekliyorum. Acıkcası konuşmayı bilmeyen bir insan gibiyim diyebilirim kendime. Konuşurken icimden "Anlat işte bitsin gitsin bir cırpıda anlat ortada sorun felan kalmasın" diyorum. Kafamı kaldırıyorum, derin bir nefes alıp tam anlatacağım diyorum ama icimden bir ses " Dur bakalım eğ o kafanı ve sus" diyor sanki, yapamıyorum. Ailemden bir şey isterken bile cekiniyorum. Acaba ne der ne tepki verir diye duşunuyorum. Sonra neyse saat 3 olsun soylerim. Saat 3 oluyor "Boş ver ya yarın soyleriz zaten o kadar da onemli değildi" diyorum. Bu sorunumu nasıl cozebilirim? Nasıl kendimi doğru bir şekilde ifade etmeyi oğrenebilirim? Nasıl bu utangaclığımın onune gecebilirim? Şimdiden cok teşekkur ediyorum Technopat ailesi!