DA'da bir konu geldi onume(foruma uye değilim) forumdaki hitap ve saygı şekli hakkında pek olumlu yorumlar yoktu. Ozellikle din konularında arkadaşların birbirine saygısız olması ve tartışma yarattığından bahsediliyordu. Ben de burada biraz katılıyorum forumda din muhabbetlerinde saygısızlık olması cok sıklaştı. Eskiden boyle bir şey yoktu aslında yeni yeni gormeye başladım. Herkesin dini kendinedir karşı tarafın ozgurluğunu kısıtlamadıkca fakat saygı da problem oluyor. Zaten bazı konular gormuşsunuzdur gayrimuslim ve musluman birinin saygı cercevesinde tartışmadığını. Biri geliyor yok Allah'ın gucu mu yetmemiş(aşağılamak anlamında diyenler icin) yok oyle boyle. Aslında bu din konularında değil bence genel konularda da oluyor.

Adama sorunu icin yardım etmeye calışıyorum diyor ki sen RTX'i hayalinde gorursun moruk bir bilgin yok diyor . Sanki 3080 olunca super zeka falan oluyorsun. Ama en dikkatimi ceken de insanların Turkceye uymaması. Şu mesajlar cidden tilt ediyor:

"peki ben nasıl yaparim bunu"
"Sjhdhsjdhhdhe"
"aynen knk"

Yanlışlıkla harf hatası yapanlara lafım yok gormemiş olabilir, fark etmemiş olabilir.

Ornek: "Peki hocam deneyeceğim yapınca sonucları atarım."

Duşunceleriniz neler?