Bu dunya kadar acımasız zalim bir yer olamaz. Akşam akşam yine sinirden gozlerim doldu. Size de anlatayım.
Amcam gidiyor kopeği motorun arkasına bağlıyor. Sonra motoru son surat suruyor. Kopeğin ayakları paramparca oluyor ve oluyor. Bildiğin can cekişe cekişe hayvan oluyor. Sonra adama soruyorlar niye yaptın diye adam "Kopek benim size ne" diyor.
Lan orada ben olacaktım. O adamın ağzından oyle bir kelime cıkacaktı. O adamın ağzında diş bırakmazdım. Deliriyorum dostlar. Kontrolden cıkıyorum. Aklıma mukayet olamıyorum. Niye yaparsın ya niye?
Hayvan hakları derneği başkanı da kopeğin başında oturup ağlamış. N'apsın adam. Hayvanlar mal gibi goruluyor bu ulkede. Değerleri yok ki.
Başka bir olay. Hamile bir kopek doğu anadoluda bir yerde sokak ortasında kurekle dovulerek paramparca ediliyor. Sokaktaki herkes bakıyor. Niye abi niye ya niye? N'aptı o hayvan ya.

Bir başkası. Otobus kopeğin arka ayaklarını eziyor. Kopek inim inliyor. Şofor duruyor ve bakıyor camdan. İnip bakacağı halde devam ediyor ve arka tekerleği ile bir daha ustunden geciyor. Kopeğin arka tarafı dumduz oluyor. Birkac universite oğrencisi kopeği veterinere goturuyor. Veteriner "Ben sokak kopeklerine bakmıyorum" deyip geri gonderiyor. Ben o veterinerin...
Hocam o manzaraları gormeniz lazımdı. Ama koyamıyorum. Yurek dayanmaz.

Nasıl boyle olabilir bir insan. Masum o hayvanlar masum. İnsanı parcalasan uzulmem. Bir şey soyleyin niye boyle bu niye?

Buraya gelip Allah hayvanları insanlara yolladı edebiyatı yapmaya kalkmayın sakın. Deliririm.