Kolay gelsin.

Surprizbozan sosyal'de beni bilen bilir, yazılım, grafik tasarım ve internetten para kazanma konularında genel olarak yardımcı olmaya calışıyorum. Konuyu acmamın sebebi anlatmak değil, fikirlerini merak etmiş olmam. Ve bu bahsedeceklerim gercek hayatta da oluyor.

Sosyal'de birilerine yardım etmeye calışırken şunu anladım: Bir insana yardım edince ve yanlışını soyleyince, karşı taraf bize karşı bi' kin kesiliyor. Ciddiyim. Bildiğiniz ona yanlışını soylediğim icin bana kin kesiliyor. Gercekten bazen insanları anlayamıyorum. Ben karşıdaki kişiye gerek manevi, gerek tecrubesel, gerek de parasal olarak oneri verip yanlışını soyluyorum, karşıdaki kişi de bana cahilmişim muamelesi yapıyor. Cunku ona yanlışını soyledim.

Bu durumla gerek Sosyal'de, gerek calıştığım insanlarda, gerek de gercek hayatta bircok kez karşılaştım. Ve sonra da kendime "ne diye yardım ediyorsun? Bırak kendisi halletsin" diyorum. Ve duşuncemde de haklıymışım. Gercekten insana iyilik yaramıyor.

Tabii bunu herkese soylemiyorum. Mesela yardım isteyip de, yardım eden kişiye kral muamelesi yapan da var, olması gereken de budur zaten. İnsan, karşıdaki kişiye yardımı icin bir şekilde teşekkur etmeli. Daha once Sosyal'de ben de bircok kez yardım konusu actım. Gerek sistemsel sorunlar, gerek fikirsel sorunlar, gerek de kariyer konuları vs. actım. Ama gidip de yardımcı olmaya calışana cahil muamelesi yapmadım. Yaptıysam da affola, bir sinirle oyle davranmışımdır.

Şahsen ben bu saatten sonra Sosyal'de, yazılım kategorisi haric hicbir konuda yardım etmeyi duşunmuyorum. Cunku karşıdaki kişi ona yanlışını soylediğim icin kin kesiliyor. Kendimi ovmek icin soylemiyorum ama, yazılım, grafik tasarım ve internetten para kazanma konularında oldukca tecrubeli olduğumu duşunuyorum. Ve yardım ettiğim kişinin kendini ustun gormesinden oturu bu saatten sonra yardım etmeyi duşunmuyorum.

Bunları anlatmamın sebebi, aklınızda oluşan "neden boyle bir karar verdin?" sorusuna cevap vermek icindi. Konuyu acma sebebim de, "insanlara yardım etmek" konusunda duşunculerinizi oğrenmekti.

Siz insanlara yardım ediyor musunuz? Ve benim gibi kendini ustun goren ukalalar ile karşılaştınız mı? Duşunceleriniz merak ediyorum.