Bilirsiniz gecenlerde yeni IPhone'ler tanıtıldı ve bircok YouTube teknoloji kanalı da bununla ilgili icerikler hazırladı. (Pembe pembe, yuzlerinde gulucuk eksik olmadan) yeni ozelliklerini saydılar. Yetmedi, daha sonra detaylı inceleme videoları cektiler ve yine gulumseyerek "o kadar normalmiş gibi" fiyatını da soylediler. (Sadece telefon icin konuşmuyorum bu sadece bir ornek.)

Yav arkadaş dalga mı geciyorsunuz! Siz kime icerik cekiyorsunuz? Bu ulkede kac tane genc o telefona sahip olabilir? Hadi onu gectim uc (3) alt modelini bile alamayacak duruma geldi bu insanlar siz kafayı mı yediniz? Sizler artık bu dunyanın yeni medyası olduğunuzun farkına bile varamamışsınız! Neredeyse hicbir yeni teknolojiye ulaşamaz olduk. Kuru da gectim bunlar nasıl vergiler be insafsızlar deyip bir taneniz bile ses cıkartmıyorsunuz! 800 birim olan bir şey bizde nasıl 31000 birim olabilir buna hic şaşırmıyorsunuz! Sizler kimlere ornek olacağınızın da farkına varamamışsınız! Neymiş izlenme sayısı yok beğeni yok o yok bu yok şu...

Birileriniz artık ses olsun yeter! Atın şu pembe maskenizi suratınızdan. Bu kadar gamsız olmayın! Kim ulaşamayacağı teknolojiyi nereye kadar takip eder? Ulaşılamayan teknolojiyi ileride genclerimiz nasıl geliştirecekler? Bu bir ihtiyactır kardeşim bundan nasıl ozel tuketim vergisi alınır diye biriniz bir şeyler soylesin! Bunlar luks değil bunun farkına varın artık...