Turkiye, 2023 yılında yapılacak secim seruveninin atmosferine girmişken 6'lı masada aday krizi suruyor. Cumhur İttifakı adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu defalarca deklare ederken muhalefet partilerinde sessizlik devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal kılıcdaroğlu'nun aylardır adaylık icin cabaları 6'lı masa ve muhalefet tabanında karşılık bulamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Kanal 58 yayında cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda dikkat ceken acıklamalarda bulundu. "Bu sefer eminim, inanıyorum. Sivaslının oyu canta keklik değil." diyen Kılıcdaroğlu, "Sivaslı gerceklerin peşinde koşmak zorunda. Kim kendisini aldattıysa kusura bakma kardeşim diyecek. Ben sana her seferinde oy verdim, sen doğruları soylemedin diyecek." ifadelerini kullandı. Canlı yayında oy isteyen Kemal Kılıcdaroğlu, sozlerini şoyle surdurdu: "Bir de şu Kılıcdaroğlu'nu deneyelim, nasıl bir adam bir gorelim. Verdiği sozun arkasında durur mu durmaz mı bir gorelim. Gerceği gormesi lazım, verilen sozun ne anlama geldiğini gormesi lazım." CHP lideri Kılıcdaroğlu, daha once aday olacağını ima etmesinin ardından, başta İyi Parti cephesi olmak uzere 6'lı masada krize neden olmuştu.