Şimdi başlayalım.
Arkadaşımda gorduğum bu ekran kartı sanırım satılmıyor. Sadece Bakkal Bilgisayar ve Casper'ın işbirliği ile yapılmış bilgisayarlardan cıkıyor. Artık bu ekran kartının hangi kart olduğuna gelebiliriz sanırım : ATI Radeon HD 6230! Yanlış duymadınız, 6230! DirectX 11 destekli, 1 GB
Microman. Coğumuzun kucukken oynadığı efsane oyun.
FPS değerleri:
Duşuk grafiklerde, 800x480 cozunurlukte : 34.2 FPS
Yuksek grafiklerde, 1024x768 cozunurlukte : 26.9 FPS
Gercekten inanılmaz değerler. Test edilen diğer oyun ise Windows XP'de gorebileceğiniz Pinball.
FPS Değerleri:
Duşuk grafiklerde, 800x480 cozunurlukte : 36.5 FPS (Arada sırada FPS duşukluğu yaşanabilir)
Yuksek grafiklerde, 1024x768 cozunurlukte : 20.7 FPS (Oynanamaz halde)
Kasma sorunu olsa da duşuk grafiklerde oynanabilir. Test edeceğimiz son oyun ise Windows Vista ile gelen Chess Titans.
Fps Değerleri:
Duşuk grafiklerde, 1024x768 cozunurlukte: 25.0 FPS (Oynanabilir)
Yuksek grafiklerde, 1280x720 cozunurlukte: 19.6 FPS (Oynanamaz)
Şu ana kadar hicbir kart bu performansı verememişti. Yuksek ayarlarda bu oyunları oynatabilecek bir kart henuz uretilmedi.
Bu kadar geyik yeterli sanırım bu kart icin
Gercekten DirectX 11 destekli bu kart. DirectX 11 desteği koymuşlar da ne olmuş sanki, Crysis 3'te en duşuk grafik ve cozunurlukte 5 FPS'yi gorebildim (Bilgisayarın sahibi super zeka, bu kartla Crysis 3 oynamaya calışmış). GB değeri birden fazla monitor bağlayınca devreye giriyor, bunu biliyoruz. Ben de bu yuzden evimde bulunan 1 tane 1600x900, 1 tane de 1024x768'lik monitor bağladım ve tam da beklediğim gibi bir sonuc aldım. En basidinden Minecraft adlı oyunu calıştırdım. Normalde 40 FPS verirken 2 monitorle 2-3 FPS'e kadar duştu. Yani 1 GB gozukse de 128 MB veriyi bile zor işliyor sanırım
Her neyse. Bu kartı niye test ettin diyen olursa da, bu bilgisayara Windows 8.1 kuracaktım, ISO'yu USB'ye yazarken canım sıkıldı, ben de bakayım dedim. Zaten sistem ozelliklerini kontrol etmem gerekiyordu yuklemeden once, malum, Casper'ın ne yapacağı belli olmaz.