Turk voleybolunun "Demir Leydisi" NTV'deki 'Kırılma Anı' programına konuk oldu. Neslihan Demir Turk voleybolunun en onemli isimlerinden bir tanesi. Demir, katıldığı programda dikkat cekici ifadeler kullandı.

Hayatının kırılma anı'nın "voleybol ile tanışmak" olduğunu soyleyen efsane, "mesleğimin voleybol olduğunu hicbir zaman anlamadım" dedi.
İşte Neslihan Demir'in one cıkan sozleri:
"Hayatta hep bana hep zor olanın peşinden gitmişim. Kolayı hep bırakmışım gibi geliyor."

Oynanan gunumuz voleybolu ile kendi oynadığı donemdeki voleybolu da kıyaslayan Demir Leydi, "Cok farklı bir voleybol var artık. Bizim oynadığımız voleybolda teknik cok cok ileride olması gerekiyordu. Tekniğinizin guclu olması gerekiyordu ki sayı uretebilin. Ama şimdi biraz daha fizik ve guc ortaya cıkmaya başladı kadın voleybolunda da"
Uzakdoğu'dan teklif alıp, almaması sorusuna ise " transfer teklifinin" gelmediğini acıkladı.
Programın belki de en dikkat cekici sorusu Filenin Sultanları sizce neyi temsil ediyor? oldu. Neslihan soruya "Cumhuriyet Tarihi'nin en buyuk kadın hareketini temsil ediyor. Ulaştığı kitleler, uyandırdığı duygularla" dedi.

Konu rekabete gelince ise Neslihan "Rekabet ruhunu hep icimde taşırım. Hic kimseye acımam. Kendi kızımla karşılıklı mac yapıyoruz. Ona da acımıyorum. Sen beni karşına alıyorsan, yenmeyi de, yenilmeyi de goze alacaksın" ifadelerini kullandı.
En iyi sezonunuz hangisi? diye gelen bir soruya esprili bir dille karşılık veren Demir Leydi "Gecen sezondu. 5 kupayı kazandık VakıfBank'la ve oynamıyordum. İnanabiliyor musunuz? " karşılığını verdi.

İspanya'da oynarken Turkiye'ye neden donuş yaptığı sorusuna ise " 2008 yılında Avrupa'da bir kuresel kriz oldu. Ekonomik kriz yaşandı. Ve kulubumuzun başkanı o donem cok ağır bir kanser hastasıydı. Kendisi benim gitmemi istedi. Ben oldukten sonra k,mse senin paranı odemez, ben seni burada mağdur etmek istemiyorum. Bana direkt kağıt verdi. Sormadı bile kalmak ister misin diye. Oyle dondum. Yoksa donmek gibi bir niyetim yoktu." dedi.
İspanya'ya gitmeden once de donemin Fenerbahce Başkanı Aziz Yıldırım'dan teklif aldığını da dile getirdi. Fenerbahce'ye gidememe sebebinin ise Tenerife'nin teklifini daha onceden kabul etmiş olması olduğunu soyledi.
VakıfBank başantrenoru Giovanni Guidetti icin de " Giovanni cok ozel bir antrenor gercekten bir sporcunun icindeki son potansiyel kırıntısına kadar hepsini cıkartır." ifadelerini kullandı.

Birlikte oynadığınız en iyi oyuncu kim? sorusuna Neslihan, "Jordan Larson ve Maja Poljak bu iki isim şaşırtmıştı beni" dedi.
Voleybol hayatınızdaki en buyuk başarınız nedir? sorusuna ise "Başlamak herhalde. İyi ki başlamışım" diyerek cevaplandırdı.
Kariyerinizi tek kulupte sonlandırma şansınız olsaydı hangi kulupte olurdu? denildiğindeyse Neslihan "VakıfBank" dedi.
"Olimpiyatta bir madalya alabilseydim keşke" diyen yıldız, yonetici olarak en buyuk hedefinin de "İleride VakıfBank takımı tamamen altyapısından yetiştirdiği Turk sporcularla bir Avrupa şampiyonu, bir Dunya şampiyonluğu yaşasın diye bir hayalim var" ifadelerine yer verdi.
Gec kalmayı hic sevmediğini, Spor Tarihi'nde ise Roger Federer ile tanışmak istediğini soyleyen Neslihan Demir, Neslihan Demir Guler'den daha iyi bir pasor caprazı soyleyin sorusuna da "Boskovic ve Paola Egonu" isimlerini soyledi.
En buyuk pişmanlığının "voleybolu bırakmak" olduğunu soylerken, Alexia Carutasu'yu kendisine benzettiğini soyledi.