Legendary1985 adlı kullanıcı FTHGNS adlı bir başka kullanıcı icin 7500 TL butce ile modlanmış sistem yapıyor... Legendary1985, Hollanda'da ikamet ediyor. Sistemi toplatan arkadaş ise Bursa'da ve sistemi 7500 TL kredi ile topluyor...

Legendary1985 dedi:
Selam arkadaşlar, yeni modumu Fatihcee icin yapıyorum. Sağolsun kendisi bana guvendi ve tercihini benden yana kullandı. 7500 lira butceyle sizlere de tanıtarak guzel bir mod yapmaya başlıyoruz. Sizlere de sunmak fikirleriniz almak, değerlendirmelerinizi dinlemek istedik.

Onceki projem gibi guzel bir tasarım cıkarmaktır amacım

Kulanılacak olan hardware:

CPU: i7 980X CPU Cooler: Corsair H80 GPU: Asus GTX 580 Direct CUII MB: eVGA Classified 3 RAM: Corsair Dominator GT 2000Mhz 6GB SOUND: Asus Xonar STX SSD: 3x Ocz Vertex 120GB Raid 0 hdD: 2x 2TB WD PSU: Corsair HX1000 CASE: Lian LI PC-7FN CASE Fans: Scthye Slipstreams + Noctua Fans Optical 1: LG Bluray Burner Optical 2: LG DvD burner Fan Controller: Lamptron Sleeve: MDPC-X
Artık fotolara gecelim dimi

Bu arada guc kaynağını da sleeve yaptım Umarım beğenirsiniz...

Sleeve'den sonrada Şian Li'yi parcaladım

Yarın kasaya devam edeceğim, bazı parcaları bekliyorum.
Genişletmek icin tıkla...

Konudaki ilk mesaj bu...

İkinci mesajda sistem sahibi onay veriyor...

FTHGNS dedi:
Evet ben kendisine para gonderdim, o da bana mod yapıyor sağolsun.
Parca secimlerini de butceye gore kendisi belirliyor =)
Bu arada Sleeve'leri ben istedim o şekilde, şu an kotu duruyor ama bittiğinde daha guzel gozukecektir.
Projenin adı da o yuzden Rainbow zaten.

Ve ilk mod calışmaları başlıyor:

Legendary1985 dedi:
Bu akşam kucuk bir mod yaptım, bu aralar cok yoğun olduğum icin biraz uzun suruyor her şey.

Ama amacım hafta sonuna bitirmek inşallah.

Kasanın ust tarafında hava cıkacak yer olmadığı icin ufak bir mod yaptım.

Arkadaş modding'e tam gaz devam ediyor...

Legendary1985 dedi:
Ve kasaya Powder Coating'den cıktı

Bence cok guzel bir iş cıkarmışlar.

Sizce?

Sistemi toplatan ise teşekkurlerini dile getiriyor...

FTHGNS dedi:
Vaay sonunda =) Ben cok beğendim ellerine sağlık (=
Canım sıkkındı iyi moral oldu (=
Monitor geldi mi bu arada ?

Legendary1985 modlamaya tam gaz devam ediyor ve kasa artık şekil almaya başlıyor...

Bugun baya bir calışma yaptım arkadaşlar

Kasanın ust tarafındaki 3 fanı bitirdim ve taktim.

Bu arada fan kasanın arkasındaki fan ızgaraları ve PCI slotlara Primer boya attım. Yarın siyah boyayacağım. Once tabi ki biraz zımpara yaptım Boyanın iyi tutması icin.

Corsair H80 fanları da sleeve yaptım push-pull icin

Şimdi de Cable Managmet'ı yaptım. Kasanın ici guzel olduğu gibi gorunmeyen arkasını bile guzel yapıyorum

Umarım beğenirsiniz (hele ki sen FATIH
)

FTHGNS dedi:
Haha, sen yapacaksın ben beğenmeyeceğim. Tahminimden daha iyi gidiyor Bence renkler cok iyi olmuş.

Konuda yine geyikler vs vs...

Modding tam gaz devam ediyor...

Legendary1985 dedi:
Modun bitmesine az kaldı Coğu bitti, azı kaldı hehehe.

Once

Sonra

Boyle daha toplu duruyor

Tabi ki bunu bi de boyamak lazım. Oncelikle astarını attım, sonra da siyaha boyayacağım.

Yorumularınızı bekliyorum

Modding tam gaz devam ederken 25 Ağustos'ta bi iletişim kopukluğu sinyali geliyor:

FTHGNS dedi:
Valla yetişirse evet ama pek yetişmeyecek gibi duruyor.
İstiklal de bana kustumu nedir cevap vermiyor kac gundur. Ulaşamıyorum kendisine.

Ama Legendary1985 hemen acıklama yapıyor...

Legendary1985 dedi:
@fatih

Yok ustad niye kuseyim, mailimde problemler var, ondan

Alıcı kuşkularını belirtip parcalardan haber soruyor:

FTHGNS dedi:
@ İstiklal ya MSN'e de girmiyorsun, allahallah diyorum, kac gundur haber alamayınca =)
Nasıl gidiyor, bayrama yetişir mi Montior geldi mi ?

Neyse, modlama işi devam ediyor...

Legendary1985 dedi:
Işıksız hali

Ve ışıklı hali. Ayrıca ışığın gucunu fan kontrolcuyle ayarlayabiliyorsun.

21 Eylul gibi PC Bursa'ya, sahibine ulaşıyor... Modlayan arkadaş Sivas'a akrabasıyla gelince kasayı Sivas'tan kargoluyor. Sivas'a kadar kasa ucakta geliyor...

FTHGNS dedi:
Bilgisayar yarım saat once elime ulaştı, herhangi bir sıkıntı yok henuz işteyim, akşam eve gidince kurcalayacağım inşallah.

PC'de bir hata oluyor ama ne kadar onemli bilmiyoruz...

Arkadaşlar, dun iki ayrı DVD ile Windows 7 64 Bit atayım dedim ama her seferinde belli bir noktada mavi ekran veriyor. İstikal' e ulaşamadım, sizlere sorayım dedim. Fanların hepsi acık, işlemci uzerindeki dahil.
Butun diskleri kontrol ettim, elektrik ve SATA'lar takılı ama ilk BIOS ekranında gorduğunuz gibi SSD'lerin biri icin Error, HDD'ler icin ise Failure yazıyor. Cozemedim.

Guc kaynağıyla ilgili sorunlar sanırım...

Bursa'da yaşan bir arkadaş yardım teklif ediyor...

1simon1 dedi:
Hocam Bursa'da yaşıyorum. 800 Watt Xilence PSU'um var. Eğer sorun hala cozulmediyse yardımcı olabilirim.

opelgt adlı başka bir arkadaş yardımcı oluyor..

opelgt dedi:
Herkese merhaba;

akşam hem Fatih ile tanışma, hem de kasayı gorme fırsatım oldu. Bendeki Aopen Z650 model moduler PSU ile fatihin bilgisayarı calıştırdık ... Windows logosu geldikten sonra goruntu gidiyordu....

Ekran kartını aldık, benim eve geldik, nette biraz araştırdık ve PCLABS'sın AUSS GTX580 incelemesine baktık...

Onların test sistemi şunlardan oluşuyordu ;

Anakart: ASUS Crosshair III Formula İşlemci: AMD Phenom 2 X4 965 3.4 GHz Bellek: 2x 2 GB DDR3 Team Xtreem Dark Sabit disk: 250 GB Seagate 7200.10 (ST3250410AS) Guc kaynağı: High Power 650W İşlemci soğutucusu: Sunbeam Core Contact Freezer Kasa: Akasa Zen İşletim sistemi: MS Windows 7 64-bit
Benim evdeki sistem de:

Anakart : Foxconn A7DA-S 3.0
İşlemci: AMD Athlon x2 250
RAM: 2 x 2 GB Hi-Level 1333 MHz
HDD : WD 750 GB Caviar Green

nVidia'nın son surucusu 280 ile denedik, yazılım kurulduktan sonra Windows logosundan sonra mavi ekrana duşurdu... Guvenli kipte acıp 266 surumu yukledik, sonuc gene aynı ...

Teknik olarak elimizdekilerle her yolu denedik ama goruntu alamadık ....

Sorunlu parca bulunuyor: ekran kartı..

FTHGNS dedi:
Evet arızalı parca tespit edildi. Ekran kartının arızalı oldugu az evvel tespit edildi. 3 farklı makinede benimkinden Windows yukleniyor ekranında, diğerlerin de ise BIOS ekranlarında cizgiler cıkarttı. Bu duruma OpelGt şahittir bu duruma.

Bozuk kart modder arkadaşa geri yollanmış..

FTHGNS dedi:
Evet, cok talihsizlik yaşadım, hala suruyor da zaten.
Kartı İstiklal'e geri gonderdim dun bozuk HDD ile birlikte.

FTHGNS fazla bir şey dememesine rağmen Legendary1985 bir noktada patlıyor..

Legendary1985 dedi:
1. EVGA GTX 590 Hydro Copper senin bilgisayara olmaz, cunku sıvı soğutmalı olması lazım.
2. EVGA Classified 3 Rex 3 daha iyi olduğu icin taktım, fiyatı ondanda daha pahalı.
3. 3 tane Vertex taktım ki RAID 0 da daha yuksek performans versin.
4. RAM 6 GB cunku moda cok para gitti, sadece kasayı bu hale getirmem 250€ aldı.
5. Corsair 1200W gerek yoktu cunku EVGA GTX 590 kullanmadığımız icin.
6. MDPCX Sleeve Mod malzemeleri sırf 150/175€
7. Verdiğin parayı ben €3000 bozdum. Bozduğum an kur yuksekti maalesef.

Ama bir insanı boyle karalamak hoş değil tamam mı. Senin kartını ve HDD gonderdim. ASUS ’a sırf senin kartın gitmiyor tamam mı, oraya RAM icin dunyada herkes gonderiyor. HDD gonderdim ama bu daha fazla surer cunku Thailand ’da sel oldu.

ASUS ’a soyleyeceğim kartı direk sana gondersinler. Bu arada butun fişleri, satın aldığım vidaların dahi fişini sana gondereceğim, allah biliyor şahidim olsun kendi cebimden bile para yatırdım senin moduna. Bi de el emeği var bu modda saatlerce istediğin şekilde yaptım gunlerce haftalarca calıştım bu modda ben.

Sanki ben 24 saat bilgisayarın arkasındayım. Benim de işlerim var projelerim var, kendi moduma ben zaman ayıramıyorum ki bak en son ne zaman guncelleştirmişim.

Sırf toz boya 150€
Guc kaynağı kapağı: €50.-
Kasa: €100.-
Sleeve mod malzemeleri: €100.-
Bitspower ızgara: €35.-
i7 980X: €850.-
eVGA Classified 3: €300.-
Vertex turbo: €125 x 3 = €375
H80: €80.-
GTX 580 Asus: €400.-
HX1000: €160.-
RAM: €150,-
Asus STX: € 150.-
HDD 2x 1.5TB: €125.-
LG Blu-Ray: €90
Fan kontrolcu: €35.-

Toplam €3150.- Bu fiyatı o zaman odedim. Belki şuan fiyatlar duşmuştur, donanımda boyle. Bi de bu parcaları Turkiye ’de şuan almaya bir calışsana kac lira odeyeceksin bakalım?

Merak etme butun fişleri gondereceğim. Benim anlım ak bu konuda. Allah şukur kimsenin parasına ihtiyacayım yoktur tamam mı. Ben Allahtan korkarım kimsenin hakkini yemem ben. Cunku 5 kuruş kar yapıcam diye sonradan 1000 € acısı cıkar. Bu arada gorduğun gibi harcamalarımı 150€ cebimden cıkmış demi. Bi de bu moda harcadığım saatler gunlerimi kim odeyecek? Hic bu konuda sana ağzımı actım mı ben soruyum.

Ama olsun seni beni karalamaya devam et bu forumda, helal olsun sana Seni aslında sap gibi şuan boş korum, kartı ve HDD bile gondermem sana ama o adiliği yapmam ben, buyukluk bende kalsın.
Anlıyorum seni kesinlikle, anlamamazlık yapmıyorum. Bu kadar para harcadın ve halen kullanamıyorsun anlıyorum ama bildiğin gibi boyle şeyler olur. Ben kedi modumu cok soktum taktım. Bi bak da gor, boyle şeyler maalesef oluyor. Ama bir insani karalamak cok kotu, tekrar soyluyorum.

Allah şahidim olsun ben şimdiye kadar kimsenin hakkını yemedim, yemem de tamam. Bende Allah korkusu var. Haftaya butun fişleri ve harcamalarımı sana gondereceğim...

Bundan sonra bana mail falan atma kartı direk ASUS ’dan sana yonlendireceğim HDD ’yi oyle yapacağım. Fişleri de haftaya postaya korum. Dua etki bunları yapıyorum. Bu konuyu acmakla cok ama cok ayıp ettin ama dediğim gibi yine de buyukluk bende kalsın. Dilerim Allah ’tan Asus kartı cabuk gonderir ve sistemini kulanabilirsin.

Benim emeğim nerde bu fiyatta? Sana soruyorum, millet kolay konuşuyor fatih bu paraya TR ’de daha iyi bilgisayar alırdın diye. Hani nerden alıyorsanız soyleyin o zaman bende artık Turkiye ’den alayım.

Bir noktada FTHGNS de patlıyor...

Yazdıklarımdaki ince noktaları fark edenler var etmeyen arkadaşlar daha dikkatli bakmalarını ve empati yapmalarını oneriyorum.
ARAMIZDAKİ TUM YAZIŞMALARA SHERİAT ve OPELGT GOZLERİYLE ŞAHİTTİR VE MAKİNEYİ İNCELEMİŞLERDİR.

@legendary: Sakin ol İstiklal, madem bu kadar gonlun rahat vidanın rahat sakin ol ne diye kapılıyorsun. Bu kadar guveniyorsan gercekleri soyluyrsan neden bu caba bu hırs.
Sistem ozelliklerini herkes biliyor. Durup durup paylaşmana gerek yok. Yaptıklarınıda herkes biliyor. Benim soylediklerim bunları yaparken bana yaşattıkların. Benim adıma verdiğin kararların. Vs. Vs.
Gonlum senin kadar rahat olsa eğer ve senin pozisyonunda olsam cevap dahi yazmazdım. Ama sanırım ki bir kuyruk acısı seziyorum. Ya da başka bir kapı bilemiyorum. Turkiyedeki reklam ayağını zedeliyor olabilirsin calıştığın şirketin.

= ALLAH SAHIDIM OLSUN BEN SIMDIYE KADAR KIMSENIN HAKKINI YEMEDIM YEMEMDE TAMAM BENDE ALLAH KORKUSU VAR. =
= seni aslinda sap gibi suan bos korum karti ve hdd bile gondermem sana = iki cumle ne kadar manidar değil mi ?

@ozn.Onl : Paraya taktığını soylemedim. Benim adıma almış olduğu yanlış kararlardan bahsettim. Dileyen calışabilir kendisiyle.

- Benim bilgisayarıma olmaz dediği ozellikleri neden bana sundun ?
- Forumdaki hangi modda screen shot koydun testlerinden ?
- Hangi akla hizmet 8000 liralık makine yapıp ekran kartı driverinı kurmadın.
- 2 kez gondereceğim dediğin monitor ve aksesuarları neden gondermedin ve neden gondermediğini neden acıklamadın
- Benim monitorumun olmadıgını neden en başta değilde ksaayı bitirdikten sonra soyledin.
- Parcaların değiştiğini neden hepsini satın aldıktan sonra soyledin ?
- En fazla projeyi iptal eder işime gucume bakardım, kimsenin parasını duşunmuyorsan neden en başında soylemedin ?
- Arka arkaya attığım maillerden neden sadece işine gelenleri cevapladın ?
- Buyuk harflerle hak yemedim dediğinde vicdanını rahat sanıyorsan zaten diyecek bişi yok. Cunku ben pek duacın değilim.

Karşı cevap gecikmiyor..

legendar1985 dedi:
Ben kimseyi engellemdim. Seni de engellemedim. Eğer oyle bir şey yapacak olsaydım bu konulara bile cvp yazmazdım. Ben de boyle olmasını istemezdim ama aşağıdaki arkadaş soylediği gibi neden sana arızalı bir parca gondereyim ki. Yani burada benim karim ne? Eğer ki kazıklamak gibi bir niyetim olsaydı parayı alır hicbir şey gondermezdim tamam mi. Nerden bulacaktin beni eger oyle yapsaydim. Hatirliyorsan ailen sana sunu demişti: "Fatih o paranin uzerine bir su ic, daha gelmez". Bende direk seni aradım yok oyle diye. Fatih ben oyle bir şey yapmam dedim demi?

Sen de cok iyi biliyorsun ki bu paraya Turkiye'de aynı sitemi alabilseydin direk alırdın. Cunku biliyorsun, 7000 TL. Değil, 4 ay once donanim daha pahali olduğu zaman, şimdik bile bu sistemi alamazsın.

Şimdi burdakiler tekrarliyor devamli fatih niye hollandadan aldin burda bu fiyata canavar gibi bilgisayar alirdin diye. Ben onlara sesleniyorum, bana Turkiye'de bir dukkanda bu verdiğin fiyata ayni sistemi bir cıkarsın bakalim cıkartabiliyorlar mı.

yapacak ve onerecek sistemi simdiden biliyor sandy bridge sistemi i7 2600k asus anakarti vs ondan sonrayim 2 tana ssd yahu bunlari bosver turkiye corsair dominator GT 2000Mhz bellek bulamadim. hemi bende en iyi sistemi istiyorsun hatta sana onerdim bile istiyorsan i7 2600k islemci takalim ve kalan parayla sivi sogtuma yapalim senin icin daha uygun olur dedim ama yok sen illa extrem islemci istedin bende onu taktim.

Butun parcalar garantisi var. Ben sana neden bozuk bir parca gondereyim ki ? Hatta ben OC bile yapmıştım işlemcini. BIOS'a gir 1 ve 2. profili load cek. Goreceksin overclock profilini. Ayrica ben sistemi gondermeden once 24 saat test yap işlemciyi %100 calıştırdım. Ondan sonra Furmark ile ekran kartını test yaptım. Bildiğin gibi ekran kartı cok buyuk ve ağır bir kart. Belki de kargoda sallandı, bir şeyler oldu. Boyle şeyler cok normal ama belli ki bunlarda hic bilgin yoktur. Ki sadece kullanmasını biliyorsun. Bilgisayarı acıp ve kapamayı, başka bir şey bilmiyorsun.

Neyse, bozuk kart hollandaya gidiyor ve ASUS kartı değişiyor... Yeni kart legendary'e geliyor (21 Aralık 2011) ve kartı geri donereceğini soyluyor...

12 Ocak 2012 oluyor, ortada ne kart var ne de başka bir şey...

FTHGNS dedi:
Durum acıklı; ayın 3 unden beri Turkiyeye gelmiş bir ekran kartının elime gecmesini bekliyorum.
Makina kurulu kullanılıyor uzerinde Ati Radeon Hd Pro 2600 512mb ekran kartı var, ama ne kadar etki eder malum.
Performans sıkıntısı cekiyorum.
Bekliyoruz yani anlayacağın.

17 Ocak 2012'de kart ulaşıyor ama sorunlar bitmiyooor

FTHGNS dedi:
Ekran kartı geldi, Welcome Screen'de dondu.
Tek RAM'e duşurdum, BIOS'u gostermedi,
Cift slotta acıldı tekrar Welcome Screen'de dondu.
Sadece Ekran kartı ve RAM'ler ile denedim, yine sonuc aynı.

İstiklal'i bu başarıya imza attığı icin kutluyor ve tebrik ediyorum.

Kadıkoy civarında extreme PC onarabilecek arkadaşlar varsa goruşmek istiyorum.

Bu iki arkadaşı heyecanla izliyoruz.... Modder anakartı Hollanda'ya geri yolla diyor...

Legendary1985 dedi:
Allah allah, bu kadarı da yuh artık vallaha. Her şeyi doğru yaptığından emin misin?

Tek alttakileri takip dene bakiyim:

Anakart
CPU
1x RAM
1x HDD/SSD
PSU

Calıştır, yine problem veriyorsa RAM'i değistir. Ekran kartını degişik slotlarda dene. Daha doğrusu tum 16x lane slota takman lazım. Yani birinci/ucuncu kırmızı slota takman lazım.

Bana gonderebilir misin anakartini ve ekran kartini. Geriler bende var test yapmak icin.
Eger anakartından şupeleniyorsan gonder bana geri garanti EVGA'dan yapayım. EVGA garanti konusunda en iyi fazla uzun surmez.

Dediğim gibi istersen ekran kartını ve anakartını gonder test yapayım bozuk olan şeyi. Ki inanmıyorum bozuk olduğuna. Garantiye veririm.

O kadar bilgisayar yaptım ve hicbir zaman boyle bir problemle denk gelmedim. Ben halen inanmıyorum ki parcalarda sorun olduğuna, bende olsa cozumu 1 gunde bulurum.

Bi de Memtest86+ indirip RAM'leri bir test yap 24 saat.

Arkadaş cıldırıyor

FTHGNS dedi:
Tek RAM'de de acılmıyor makine, tek SSD, tek HDD ve 4 farklı Windows ile denedim, RAID'i bozdum denedim, RAID ile denedim, BUOS update'ledim denedim.
Hem diyorsun ki anakart bozuk olamaz hem de slot değiştir diyorsun. Sana gondereyim 3 ay daha yatsın makine. Borcu bitecek anasını satayım daha siftah yapamadık.
Bir gun cozebilirim diyorsun, sağlam gondereydin de bunlar olmayaydı, driversız nasıl test ettin anlamıyorum ki.
Elindeki donanım bende de olsa ben de bir gunde cozerim.
Senden tek istediğim kalan kutu ve HDD'mi de ver yeter. Vereceğin zararı verdin zaten.

Ve sonunda anakart bozuk cıkıyor...

legedary1985 dedi:
O zaman demek ki kargoda ekran kartı ağır olduğu icin slotu zedelemiş. Anakartını gonder sana 1 hafta icinde yeni bir tane gondereceğim ama oncelikle anakartini istiyorum.
Bana gondermene de gerek yoktur. Ben EVGA ile temasa geciyorum. Ordan EVGA'ya gonderirsin. Onlar da sana yenisini gonderir,

EVGA'dan gelen mailleri sana ileticem. Şu an tam olarak hangi slotta problem var yukarıdan sayarak?

Bi de alttan ikinci slotu denedin mi? Yani ucuncu kırmızı slot. Biliyorum kasa icinde zor olur ama donanımı cıkar oyle dene.

Şu an EVGA'ya mail atıyorum.

EDIT: EVGA'ya mail attım bu problem icin.

İşlemci de test işlemcisi cıkmış...

Son durum şu;

İşlemcinin tester işlemci olduğu ortaya cıktı dun akşam. Ben akşam 11.00'da İstiklal e-mail attım ne duşunuyorsun bu konu hakkında diye. Gece saat 4'te foruma girmiş ama mailime cevap yazma luksu gostermemiş kendisi.

Tester işlemci farkını OpelGt Kenan abi işlemci uzerinde ki termal macunu silerek fark etti.

Corsair garantiye giden RAM'lerin aynısını aynını bulamayınca 12 GB 2000 Mhz gonderdi. Onlar elimde.

Kalan parcaları İstiklal bugn kargoya verecekti fakat hala ses seda yok.

Arkadaşlar İstilal abiye laf edip duruyorsunuz... Gecen bana yaptığı bir iyilikten bahsedeyim size.... Şuan Turkiye'de neredeyse bulamayacağımız hatta bulduğumuz zaman en azından 40 TL'ye alacağımız 70 CM'lik 8 pin CPU guc kablosu, bir de piyasada 50 TL olan Corsair Airflow RAM soğutucı gonderdi... Cok iyi bir arkadaş ve ayrıca Rainbow projesinde yaptığı işcilik de her turlu goz onunde bulundurulmalı... Turkiye'de bu modifikasyon işini yapan firmalar hem kasa toplama hemde modifikasyon işini yaparken 1000 TL kar koyuyor. Adam asla kar goz onunde bulundurmadan yapmış sistemi, ta Hollanda'dan gondermiş... Bunun adı iyi niyet değil de nedir soyler misiniz.....

Şu bana gondermiş olduğu işlemci de iyi niyet değil mi ?

Intel de bu arkadaşa kazıkladığını soylemiş..

FTHGNS dedi:
Şimdi Intel aradı. Yurt dışından.

İşlemcinizin satışı kesinlikle yasaktır. Tester'dır. 2 yıl once gonderilmiştir. Garantisi yoktur. Kutusuzdur.
Buraya geri gonderdiğiniz takdirde elinizden alınacaktır. Sizin elinizde olmaması lazımdır dedi.

Telefondan sonra gelen mail;

Processors & Information about Intel Engineering/Qualification Sample Processors

Icten Saygılarımla

Sema J.

Bulamıyorum soyleyecek bir şey. Gercekten.

Arkadaş kendi kullandığı işlemciyle anakartı satmış Bana sorarsanız, ortada bir sorun var: 7500 TL kredi ile başkasına sistem toplatmak ve bununla hava atmaya calışmak.