Arkadaşlar merhaba. Ben eskiden(4-5 sene once) cok fazla oyun oynar, internette ve sosyal medyada takılırdım. Allah'a şukur oyunları bıraktım ve Instagram'ımı kapatabildim. Ama bir kısmı hala devam ediyor. İnternette cok fazla vaktim gidiyor. Hani şoyle insanlar olur ya belgeselde seyredersiniz mesela koylu insanı hatta diyorsunuz ki insan burada nasıl vakit gecirir telefon yok internet yok bilgisayar yok diye. Ben de oyle olmak istiyorum. İnternette cok fazla takılmamak istiyorum. Yani ihtiyacım kadar. Mesela utanarak soyluyorum ki internetteki forum sitelerinde veya ekşi sozluk, Twitter gibi yerlerde cok takılıyorum haliyle cok da vaktim gidiyor. Ve bu alışkanlığımı sevmiyorum. Yani itiraf ediyorum ki ben bunların bağımlısı oldum. Nasıl bu bağımlılığı yok edebilirim ya da benim gibi olan var mı? İşim bilgisayar uzerine ve elim ister istemez o siteleri acmaya gidiyor. Bunu nasıl yenebilirim?
Bir de gozumu actıktan sonra elim hep telefona gidiyor. Sabah uyanınca ilk işim telefona bakmak oluyor. Telefona bakmazsam ayılamıyorum. Benzer şekilde yatmadan once de oyle. Bu alışkanlık sizde var mı? Bu alışkanlığı nasıl yenebilirim?
İnternet bağımlılığından kurtulma
Geyik0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- İnternet bağımlılığından kurtulma