Oncelikle merhaba. Bu konuda sizlere kucuk birkac sorum olacak. Bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevinirim. İlk olarak daha universiteye gitmiyorum. Mezuna kaldım. Yani yolum daha uzun . Sorularıma başlayayım.

1-) Olur da universiteyi kazanırsam ve başarılı bir şekilde bitirirsem, bundan sonra beni hangi surecler bekliyor olacak? Nasıl iş bulabilirim? Verilen ilanlar genelde yılın hangi zamanlarında oluyor?

2-) şahsi duşuncem olarak Turkiye'nin en iyi firmasının THY olduğunu duşunuyorum. Bu yuzden onların da kriterleri diğer firmalara gore daha secici olduğunu duşunuyorum. Şahsım adına calışmak istediğim firma THY'dir. Bunun icin şimdiden ne icin calışmaya başlamam lazım? Nasıl bir yol izlemem lazım?

3-) İngilizce seviyem gayet iyi. Gramer vs. eksiklerim olan şeyler ise kelime bilgisi. Kelime oğrenmeye zaten başladım. Onun dışında Ruscayı oğrenmek istiyorum. Bunun icin de calışmaya yavaştan başlayacağım fakat ağırlık olarak İngilizce calışacağım. Bir havacılık firmasının dilde dikkat ettiği şeyler nedir? Sadece İngilizceyi iyi derecede bilsek bile yeterli midir yoksa ruscanın da bunda faydası olur mu? ( Ruscayı zevk icin oğrenmek istiyorum aslında, cok guzel geliyor kulağa )

Sorularım şimdilik bu kadar. Kısacası sizden bu işin puf noktalarını oğrenmek istiyorum ve bu iş seciminde beni meslektaşlarımın onune ne gecireceğini. Sonucta herkesi 1 sene icerisinde işe alamazlar. O yuzden normal olarak en iyileri sececekler. Ben de kendimi tamamen bu işe yonelik geliştirmek istiyorum. Bir de ailemde bu işi secmemi istemeyenler var. Bana aile kuramazsın, her zaman işte olursun vs. diyorlar. Fakat ben yine de bu işi istiyorum. Yengem (dayımın karısı) "Air Astana"da gorev yapıyor. Cok fazla gelemiyor bu doğru. Fakat sizlerin de bu konuda goruşlerini almak isterim. Ozellikle @Jira abimin goruşleri benim icin cok onemli. Şimdiden teşekkurler aklımda takılan bir şey olursa guncel olarak sorarım.