"15/01/2020 tarihinde, İzmir adnan menderes havalimanı ’ndan TK 1005 sefer sayısı ile berlin ’e gercekleştirilecek ucuşta, seferi gercekleştirecek b 737-800 tip bir ucak 16 C 156 y konfigurasyonuna gore hizmet vermektedir. Ucuş rezervasyonu incelendiğinde 8 C 167 y yolcunun bilet satın alma işlemini tamamladığı gorulmektedir. Check-in kontaarının acılması ile yolcuların tamamı vaktinde başvuru yaparak ucuş işlemlerini gercekleştirmek istemişlerdir. Bu durumda yapılması gereken işlemleri sırası ile belirtiniz.
Bu durumlarda yapılması gereken işlemleri ilk aşamadan son aşamaya kadar adım adım yazınız."
Yardımcı olabilecek, fikir belirtebilecek var mı?
Bu arada 2.konuyu actığım icin soyluyorum: Buradan direkt kopyala-yapıştır yapmıyorum odevimi
Bir de, "Ana all nippon airways" hakkında,kabin memurlarının alım şartlarını, eğitimlerini, haklarını ve gorevlerini araştırıyorum ama doğru duzgun bir kaynak bulamadım.
"Bu durumda ucak konfigurasyonunda yolcu sayısı maksimum ekonomi ve business toplamı 172 iken, ucağa rezervasyonu yapılan bilet sayısı ise 175. Overbooking durumu ile 3 adet fazlalık yolcu var.
- Check-in kontuarına yolcu alımına başlanır.
- İlk once yolculardan tek başına yolculuk yapan veya genc yolcu gibi yolcuları gozumuze kestirip gonullu olarak ucuşunu başka bir saate almasını rica ederiz. Yani ucuşundan gonullu olarak vazgecebilecek yolcu ararız. Bulamazsak,
- Business class yolcuların koltukları verilir.
- 156 Ekonomi yolcusunun koltukları verilir.
- Dışarıda kalan 11 adet ekonomi yolcusunun, 8 tanesi business class seviyesine yukseltilir.
- Dışarıda kalan 3 kişiye overbooking durumu anlatılır, gonullu olarak vazgecip vazgecmek istemediği sorulur, vazgecmek istemiyorsa tazminat gibi haklarından bahsedip, anlatılır.
- Bir ortayol bulanamazsa yolcunun isteğine gore bilet değişimi yada iptali sağlanır. Bir sonraki ucuşa kadar yolcunun tum ihtiyacları karşılanır.
"