Terorle mucadelenin surduğu 90'lı yıllarda Malatya'dan kalkan bir F-4E bombalama gorevinden donerken bir sorun yaşar ve duşuk irtifadayken pilotlar atlamak zorunda kalır. Atladıkları bolge dağın başında fakat duz bir arazidir ve ucak bir sure daha kendi kendine uctuktan sonra pofff diye karların uzerine tek parca duşer ve kayarak durur. Ucağın yakınında yere inen pilotlar hemen ucağa koşar ve halen calışan telsizi kullanarak yardım ister. Cok gecmeden bolgeye ulaşan jandarma ekibi kurtarır ama ucağa ne yapılacağı buyuk bir sorun olarak ortaya cıkar. O donemde ucağı kaldırıp goturecek bir arac TSK envanterinde yoktur. Bolge dağın başı olduğundan yol, iz yoktur ve etrafta ciddi bir terorist tehdidi olduğundan ucağın parca parca sokulup tırlara yuklenmesi de imkansızdır. Sonunda ucaktan işe yarar parcaların sokulmesine ve helikopterle taşınmasına karar verilir.

Hemen bakımcılardan bir ekip yapılır, ucağın başına goturulurler ve yanıbaşlarına da koruma amaclı bir jandarma boluğu getirilir. ekip ucağı yavaş yavaş soker, işe yarar malzemeleri alırlar ve geride kalan boş kaporta imha edilir. ben de bu olayı yıllar sonra, o ekipte bulunan kulakları cınlasın motorcu bir abimizin ucak başında cektiği fotoğraflardan ve kendi anlattıklarından oğrenirim. Şu anda hala hayıflanıyorum neden bu fotolardan bir kopya almadım diye. İnanılmaz fotoğraflardı, mesela ucak bir kar duvarı uzerinde dururken motor hizalarının altına karda kazılan tunelden motoru sokmeye filan calışıyorlar. Kar o denli fazla ki ağacların ust dallarına varıncaya dek birkac metre yağmış.

Alıntıdır...