Geçtiğimiz haftalarda Pakistan'da yaşanan kazaya dair on raporlar cıkmaya başladı. On rapor:
1- A320'de bir sorun olmadığı ve uçuş ekibinin büyük hatalar yaptığı ilk yazılanlar arasında.
2- Kokpit ekibi yüksek bir yaklaşma ile havalimanına geliyordu, hava trafik kontrolörü birden fazla kez inişi iptal etmeleri gerektiğini söyledi. Kokpit ekibi ise yüksek hıza, yüksek yaklaşmaya ve kulenin defalarca uyarısına rağmen yaklaşmaya devam etti.
3- Kokpit ses kayıtlarında 500 feet yükseklik ve 220 knot hızda iken uçağın iniş takımlarının kapalı olduğuna dair uyarı sesi verdiği görüldü. Bu kısımda iniş takımlarının tam olarak neden kapalı olduğuna dair net bir sonuç elde edilemedi. Ardından da uçağın piste motorlarla beraber sürttüğü ayrıca fren ve ters itme(reverse thrust)'in de uygulandığı görüldü. Kulenin, kokpit ekibine motorların sürtmesine dair bilgi vermediği eklendi.
4- Pilotlar havaya tekrar kalktıktan kısa süre sonra motorlar tamamen itme gücünü kaybetti.
Kaza ilk olduğunda, izlediğimiz videoya ve ilk detaylara gore yaptığım yorumlarda on raporla aynı duşuncedeydim, soylediklerim de tek tek cıkmış oldu. Maalesef buyuk oranda pilotaj hatalarının olduğu bir kaza kendisi, nihai raporu bekleyeceğiz.
Coğrafya / Uzay Bilimleri Pakistan'da İniş Sırasında Duşen A320'nin On Raporu
Üniversite Ders Notları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Üniversite Ders Notları
- Coğrafya / Uzay Bilimleri Pakistan'da İniş Sırasında Duşen A320'nin On Raporu