Geriye tek mantıklı olan ikisininde ortası olan Anka-2 Aksungur. Anka malesef istenilen performansa ulaşamıyor, ulaşsaydı her yerde kullanılırdı ama az muhimmat taşıyabilen TB2'ler tercih ediliyor. Tasarımı bile dışarıdan almasına rağmen stabil drone uretemeyen TUSAŞ'ın TF-X uretebileceğine inancım %1. Onu yaptık bunu yaptık diyoruz ama elimizde somut urunler yok. F-35'in ilk partisini almaya 1 yıl kalmışken, S-400 almak icin erken davranmak, Turk siyasi tarihinde en buyuk sacmalık oldu. Hava kuvvetleri olarak yunanistanın bile gerisine duşmeye başladık. Ucaktan once LHD yapmak buyuk hataydı diye duşunuyorum. Bunların parası bizim cebimizden cıkıyor bunu unutmayın. Bunlar hukumetin değil, halkın malıdır. 60 m3 gaza 110 lira para veriyorsam, 2-3 cihaz dışında bir şey calışmayan eve 140 lira elektrik faturası oduyorsam hatta ayda 3 lira bir şey telekominasyon vergisi + faturalı hatta giriş cıkışta, sabit internet bağlantısında bile hatta yetmedi modem almaya bile damga vergisi veriyorsam benimdir.
AV-8B Harrier II
F-35B

LHD son hali. TCG İstanbul'unda daha on bloğu bitmemiş yani 2024'de anca biter. TF-2000'leri uretmek icin fırkateynleri bekleseler 2028'de ilk TF-2000 anca uretime girer. Bu kadar vergiye rağmen hukumet cok yavaş ilerliyor, birde bunların tasarımını falan yarısını avrupadan hazır aldık. Akdeniz cehennem olmuş donanmaya bakıyorum kahroluyorum.
TCG Anadolu LHD.
TCG İstanbul fırkateyni.