Sorum gayet acık: Herhangi bir universiteden mezun olduktan sonra gidip 2. Pilot Aday Adayı programına başvurunca ve akabinde kabul gorunce akademi ile aramızda imzalanan sozleşmede gecen 140.000 Euro'yu eğer pilot olursak maaşımızdan kesintiler ile oduyoruz, burada sıkıntı yok. Ama diyelim ki başarısız olduk ve eğitimin mesela henuz %20'lik bir kısmı bitti.
Bu durumda 140.000 Euro'nun hepsini mi THY'ye oduyoruz yoksa eğitildiğimiz yani %20'lik bir kısmını mı oduyoruz?
Cok detay bir soru gibi gelebilir ama yakında ya Kanada'ya gidip ucuza eğitim almayı ya da Turkiye'de bir universite bitirip başvurmayı duşunuyorum, malumunuz kur cok yuksek ve eğer boyle bir riske giriyorsak (hepsini odemek zorunda olma riski) hic bu yola bakmayacağım bile ama diğer turlu ise bu yolu tercih edeceğim. Teşekkurler, iyi sosyaller hepinize.
(Dipnot: Kanada'ya gidebiliyorsan burada surunme demeyin lutfen cunku onceliğimin burası olmasını sağlayan cok etken var emin olun ama bunlar ozel hayatıma girer, burada anlatamam)
(Dipnot 2: Varsa linkler ile de bilgilendirirseniz cok makbule gecer, şimdiden teşekkurlerimi sunuyorum yardımcı olacak arkadaşlara (cok şey istedik yav biz de