Herkese merhabalar

Bu soru cok geliyor, kimisi bir şey olmaz, kimisi olur diyor. Buna bir acıklık getirelim istedim.

Oncelikle havacılık okuyorum cok genel bir soylemdir. Havacılık okuyorsun da bunun muhendisi var, teknisyeni var, kabincisi var, pilotu var, yer ekibi var, var da var. Once ne okuduğunu soyleyeceksin net cevap icin.

Kabin ve pilotluk icin:

Şirketin uniformasını giydiğinizde, dış tarafa gozuken yerlerde (el, yuz, boyun vs.) ne dovme olacak, ne de yara izi. Yara izine de bakıyorlar. Yara iziniz varsa mulakattan elenmeniz mumkun. Gorunmeyen (sırt, karın, bacak vs.) bolgelere yaptırabilirsiniz.

Teknisyenlik - Muhendislik:

Dovme ve yara izine bakmazlar. Her bolgenize yaptırabilirsiniz. Serbest.

Yer Ekibi:

Yer ekibi (TGS) icin de istemiyorlar diye biliyorum ama pek emin değilim bu konuda. Ben en azından dovmeli bir arkadaş gormedim. Muşteriyle iletişime gectikleri icin buyuk ihtimalle istemezler.

Bunun dışında muşteri hizmetlerinde, muşteri karşılama ve eşlik etme gibi alanlarda zaten hic istemiyorlar. Bu da aklınızda olsun.

Teknisyen veya muh olmayacaksanız yaptırmayın derim. Riske gerek yok.

Benim tavsiyem izin verilen bolumleri okuyorsanız bile yaptırmayın. Cunku yarın şirket o istediklerine 1 kural daha ekler, kalakalırsınız İşinize girin, sonra yaptırırsanız yaptırırsınız.

NOT: Bunlar THY icindir. Abi benim dovmem var, Pegasus'da calışıyorum demeyin sonra