Olayı yaşayan muhendis, benim şahsi goruştuğum bir arkadaşım. Hatta olay basına da yansımıştı ama eksik yonleri ile. Ben de sizlerle birinci ağızdan aldığım şekli ile paylaşmak istedim. Bu olay aslında eski bir olay duyanlar mutlaka olmuştur. 2011 senesinde yaşandı. Neyse ben size dinlediğim hali ile anlatayım direkt
KT-1T ucakları ilk alındığında montaj ve test işlemleri TAI'de yapılıyordu. Bu montaj işlemlerine fırlatma sandalyesi de dahildi. Martin Baker marka sandalye montajı yapıldıktan sonra, test pilot onde ve ucuş muhendisi arkada olacak şekilde test ucuşuna başlandı. Belirli manevra ve motor testleri yapıldıktan sonra ucağın tırmanma ve stall testlerine başlandı. Olay tam da bu sıra başlıyor zaten
Sandalyenin montajı sırasında yapılan bir hata sandalyeyi hareket ettiriyor ve sistemi tetikliyor. Ve istemsizce muhendisi fırlatıyor. Fakat bu durumdan ondeki pilotun haberi sonradan oluyor. Hatta şu konuşma ile oluyor. "Hocam değerler pozitif mi?"....... "Hocam? Hocam?..." Maalesef muhendis gitmişti
Daha komik yanı ise Ankara'da Beypazarı ilcesinde bir tarlaya inen muhendis ciftcilerden telefon isteyerek eşine ulaşıyor ve haber veriyor duştuğunu
Martin Baker firması yetkililerinin yaptığı inceleme de ufacık bir pimin eksik takılması yuzunden olduğu acıklanıyor bu olay. Havacılıkta ufacık bir pim veya malzemenin bile nelere sebep olacağını tahmin bile edemezsiniz. Biz bunun ustune trajikomik bir şekilde cok gulmuştuk. Duşen muhendis dahil. Olayı anlatırken bile şaşkınlığı hala uzerindeydi

Ucak ters dondu, muhendis camdan fırladı Ankara'da gectiğimiz gunlerde inanılmaz bir kaza yaşandı. Deneme ucuşu yapan Turk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TAI) ait ucak ters dondu. Muhendis camdan...