Twitter ve diğer kaynaklardan derlediğim fotoğraf, video ve bilgileri buraya ekleyeceğim, arkadaşlar. Askeri teknolojiye ilgi duyanların beklediği bir fuardı. Sivillerin alınmıyor olması sebebiyle ancak internetten gorebiliyoruz silah sistemlerini.

İlk sistemin adı NAZAR. Sistem, yonlendirilmiş lazer kamaştırma ve fonksiyonel imha teknikleriyle elektro-optik ve kızılotesi arayıcı (IIR) başlıklara sahip fuzeleri etkisiz hale getiriyor. Benzer sistemler dunyada cok az ulkede mevcut.

https://twitter.com/i/web/status/1427606899785191440

Fuarda sergilenen bir diğer onemli silah ise savaş gemilerimizde de kullanacağımız 76MM baş topu. Normalde İtalya'dan aldığımız bu silahı İtalyanların ambargosu yuzunden 1 sene gecikmeyle kendimiz uretmek zorunda kaldık. Makina Kimya Endustri'si uretiyor ve atış menzili 16 KM.

Bir diğer arac ise BMC uretimi ALTUĞ tekerlekli zırhlı arac.

Bu ise milli seyir fuzesi kara ATMACA. Sozleşme imzalandı,uretime gecilerek TSK envanterine girecek yakın zamanda. 280 KM menzili olacak.

Bir diğer onemli silah ise milli yakın hava savunma sistemi. Dakikada 4.000 mermi atış kapasitesine ve 2.000 metre etkili menzile sahip sistemde 20 mm Doner Namlulu Silah Sistemi kullanılacak. Atım hızı 3000-4000 atım/dk olan sistem, 3500 kilogram ağırlığa ve 1500 adetlik muhimmat kapasitesine sahip olacak.
https://twitter.com/i/web/status/1428011514200473605

Şimdi ise katmanlı imalat ile Turkiye ’de uretilmiş en karmaşık havacılık parcası T700 motorunun midframe parcasının resmi. 330 parcadan oluşan bu modul, katmanlı imalat ile tek parca olarak uretilmiş! T700 motoru ise Turkiye'nin gelecek yıllarda kullanacağı genel maksat helikopterlerinde kullanılacak olan motor.

Bu parca ise Akıncı ve F16'larımıza takılacak olan yerli AESA radarı. Ozellikle hava gucunde onumuze gecmeye başlayan Yunan'a karşı cok hayati bir radar. Yunan'da şu Block 70 F16'lar sayesinde var iken bizde geliştirme sureci devam ediyor. Kısa surede bitecektir diye tahmin ediyorum ama cok cok hayati bir sistem bu F16 icin.

Şimdi de karışık zırhlı arac resimleri koyacağım. Hepsi Turkiye'de uretilen araclar, bazıları kısmen yerli bazıları tamamen yerli.