Kurumda calışanlar da buyuk bir ailedir ve değişen ihtiyaclara sahiptir. Bireyin ihtiyacları ile kurumun ihtiyaclarının catıştığı durumlar her iki tarafta da patinajın olduğu anlardır.
İşyerlerine yonelik yapılan calışmalarda
Personel seciminde gercekleştirilenpsikolojik değerlendirme, işe uygun kişilik ozelliklerini tespit etmekten ziyade normalden sapmaları değerlendirmeyi amaclar. Normalden sapma ozellikle riskli meslek grupları icin gerekli olabilir.
Psikolojik değerlendirme, aynı zamanda işe gore eleman secmeye da katkı sağlar. Orneğin silahlı bir gorev icin secilen elemanın durtu kontrolune sahip olması, psikolojik test ve değerlendirmelerden sonra tespit edilir.
Psikoterapi yaklaşımları cercevesinde, psikolojik mudahale teknikleri kullanılarak sorun davranışın ortadan kaldırılması hedeflenir. Performans kaygısı, başarısızlık korkusu calışanların karşılaştığı sorun alanlarındandır.
Eğitim: işletmelerde, iş koşullarının olumsuz yonlerinin yarattığı etkiyi azaltmaya ve calışanlarının sorunlarla baş etme becerilerini arttırmaya yonelik eğitim programları duzenlenebilir.
Orneğin, stres yonetimi, iletişim becerileri, ofkeyle başa cıkma, catışma yonetimi, tukenmişlik…
Araştırma, iş ortamının fiziksel - psikolojik koşulları ile calışanın psikolojik sağlığı arasındaki ilişkilerin birbirini etkileyip etkilemediği araştırılarak kuruluşa olan olumsuz etkiler konusunda farkındalık kazandırmak amaclanır.
Okullardı oğrencilere ve oğretmenlere yonelik
İletişim,
Catışma yonetimi,
Sınav kaygısı,
Akran zorbalığı,
Ergenlerde cinsellik- cinsellikte sınırlar
gibi konularda eğitimler organize edilebilir.
psikoeğitim
Ailelere yonelik tespit edilen ihtiyaclar doğrultusunda calışmalar planlanmaktadır.
[h=2]Bursa Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Kurumlara yonelik psikoterapi calışmaları
Sağlık0 Mesaj
●11 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Kurumlara yonelik psikoterapi calışmaları