Pilotların paraşutlerini goren 2 ulke de arama kurtarma ekiplerini olay yerine goturmek icin duğmeye bastı. Turk pilotu, Turk ticaret gemisi tarafından kurtarıldı. Yunan pilotun akıbeti ise bilinmiyordu. Yunan SAT komandoları ve ekipleri Turk gemisine Turkiye'den once ulaştı. Turk pilotu rehin alıp Yunanistan'a goturmek ve sorgulamak icin emir almışlardı. Daha sonra 2 adet Cougar tipi Turk helikopteri gemiye ulaştı ancak Yunanistan'ın tacizi sebebiyle gemiye inemeyip hava asılı kalarak beklemeye başladı.
Gemiye inen 2 subay ve 1 astsubay Turk pilotunu alıp goturmek istedi. Yunan askerler izin vermedi. Turk subaylar ile Yunan askerleri muzakere icin konuşmaya giderken astsubay ben İngilizce bilmiyorum diyerek Turk pilotun yanında kaldı. Muzakere sonucunda Yunan ekipleri ve Turk subayları Turk pilotun yanına geldiğinde astsubay Turk pilotunu coktan guvenilir bir şekilde helikoptere bindirmişti.
Pilotun kurtarıldığını goren Yunan askerlerine karşı astsubay, o artık helikopterde, tutuklayacaksanız beni tutuklayın dedi. Yunan askerleri Turk pilotunu esir almak icin emir aldığından Turk askerlerine bir şey yapamadılar. Kurtarma operasyonu başarıyla gercekleşti. Bu operasyon kurgulanmış mıydı yoksa gelişi guzel mi gercekleşti bilinmiyor ama sonuc olarak başarıyla pilotumuz tedavi icin ulkeye goturuldu.
Olay sonucunda 2 F-16 duştu, Yunan pilotu hatasının bedelini canıyla odedi, oldu. Yunanistan mağdura yatarak Turkiye'yi sucladı. Turkiye eğitimi NATO'ya bildirmişti ve kurallara uygun bir eğitimi icra ediyordu.