Merhaba bugun sizlere otaku nedir? Kimlere otaku denir? Bunlardan bahsedeceğim ve otakuyu tam manası ile acıklayacağım.
Oncelikle internetteki acıklaması bu: Otaku, anime ve mangaya ozel ilgi duyan insanlar icin Japonca bir terimdir.
Şimdi ne demek bu acıklayayım.
Oncelikle otaku demek? Telefonuna death Note wallpaper yazıp Light'ı indiren ya da sadece Naruto izleyen biri demek değildir. Ayrıca 10 tane anime izleyince ya da 600 bolum Naruto izleyince otaku olunmuyor. Ya da birkac Japonca kelime bilincede otaku olunmuyor. Otaku olmak icin deli gibi anime izlemenin yanında shounen, shoujo, seinen, josei, hentai, ecchi, shounen AI, shoujo AI, yaoi, yuri bu anime turlerinden yani hepsinden izlemeniz ve mangasını okumanız lazım. Tabii ki size yuri, yaoi, shoujo AI, shounen AI ve hentai izlemenizi tavsiye etmiyorum hem de hic! Ama otakular eminim bu turlerin hepsinden izlemiştir. Ayrıca otaku olmak icin izlediğiniz animenin mangasınıda okumanız gerekiyor. Otaku olmak icin cok şey yapmak gerek boyle basit bir terim değil yani. Ben otaku muyum? Tabii ki hayır topu topu 4-5 tane anime izledim. Bu konuya acıklık getirmem lazımdı cunku gercekten sıktı artık.
Otaku nedir?
Anime Manga0 Mesaj
●17 Görüntüleme