İstanbul'un Esenyurt ilcesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ’ndeki bir apartmanda gectiğimiz perşembe gercekleşen olayda henuz kimliği belirlenmemiş iki şahıs yanında getirdiği boş bir canta ile binaya girdi. Şuphelilerden biri hırsızlığa girişmeden once apartmanın girişindeki bulunan dezenfektan ile ellerini steril hale getirdikten sonra işe koyuldu ve dairelerin kapılarına doğru gitti. Kapıların onundeki ayakkabı dolaplarını acarak beğendiği ayakkabıları cantasına atan hırsız, gozune kestirdiği terliği giyerek kendi ayakkabısını apartman girişindeki panoya bıraktı. İki şahıs cantalarına doldurdukları ayakkabılarla apartmandan cıkarak kayıplara karıştı. Sabah işe giderken ayakkabılarını koyduğu dolaptan almak isteyen bina sakinleri ayakkabılarını bulamayınca hırsızlık olduğunu anladı. Yaşanan hırsızlık anları ise apartmanın guvenlik kamerası tarafından goruntulendi. Esenyurt ’ta 'hijyenik ayakkabı hırsızları' kamerada “Kendi ayakkabılarını da apartman kapısının onundeki panoya bırakıyor” İHA'dan edinilen bilgilere gore, apartmanda meydana gelen hırsızlık ile ilgili konuşan apartman yoneticisi Esra Kırca, "Gece 01.30 civarı apartmana iki kişi giriyorlar. Kapı onunde ayakkabı dolabımız var. Bir komşum beni arayarak, sabah işe giderken dolabın ağzının acık olduğu ve ayakkabılarının olmadığını soyledi. Ben de kapımdan kendi dolabıma baktım ve kendi o da acıktı. Benim oğlumun ayakkabılarını ve ust katlardaki dairelerin onunden ayakkabıları goturmuş. Hatta girerken iceriden terlik alıp kendi ayakkabılarını da apartman kapısının onundeki panoya bırakıyor. Hırsızlıktan once de dezenfektan sıkıyor. Cok hijyenik, bizim ayakkabılarımız pis o yuzden herhalde dezenfekte ediyor. Başka birilerinin canı yanmasın. Şu anda şikayetci olmadık ama olmak isteyen komşum var. Bende yonetici olarak ona yardımcı olacağım." dedi.