Galatasaray'ın eski yıldızları kulubu FIFA'ya şikayet etmeye devam ediyor. Sofiane Feghouli'nin ardından Ryan Babel de Sarı-kırmızılı kulupteki alacakları icin FIFA'ya başvurdu. Sofiane Feghouli'nin ardından Ryan Babel de Galatasaray'daki alacakları icin harekete gecti. Galatasaray'a veda eden ve 1. Lig ekiplerinden Eyupspor'a imza atan Ryan Babel, eski kulubunden alacaklarını istiyor. Akşam'ın haberine gore; 35 yaşındaki futbolcu, 1.3 milyon euro alacağını alamadığı gerekcesiyle sarı kırmızıları FIFA şikayet etti. Babel, 1.3 milyon euro'nun yanı sıra paranın faizini de talep etti.

Super Lig'de daha once Kasımpaşa ve Beşiktaş formaları giyen Ryan Babel, 2019/20 sezonu başında bedelsiz olarak Galatasaray'a gelmişti. Sarı-kırmızılı formayla toplamda 100 maca cıkan Hollandalı oyuncu 17 gol atıp 8 de asist yapmıştı.

Galatasaray'da sozleşmesi gecen sezon biten ve takımdan ayrıldıktan sonra kendisine kulup bulamayan Sofiane Feghouli de alacakları icin FIFA'ya gitmişti.

Kendisine gelen tepkilerin ardından bir acıklama yapan Cezayirli futbolcu;
"Ailem, kulubu ictenlikle seviyorum ve taraftarın onunde oynamayı sevdim. Kalıcı anılar edindim. Futbol benim tutkum ve mesleğim. 5 sezondur gecikmeleri kabul ettim. Hakkım olan icin talepte bulundum. Kimseden calmadım ve faiz talep etmedim. Birlikte iki kupa kazandık, saygı devam etmeli." ifadelerini kullanmıştı.