Merhaba arkadaşlar, ben 15 yaşındayım ve Fitness'a başlamak istiyorum fakat kafamda bircok soru işareti var bunları sormak istiyorum.

Oncelikle okuduğum kadarıyla gittiğimiz salonlardaki hocalar genellikle herkese aynı yemek listesi ve aynı programı veriyorlarmış fakat dediğim gibi 15 yaşında olduğum icin henuz daha gelişimimi tamamlamamış bir bireyim ve acıkcası boyum akranlarıma gore biraz kısa olduğu soylenebilir. Kilom ise biraz fazla yani boy kilo endeksine gore şişman olarak geciyorum fakat amacım ilk kilo vermek ardından powerlifting veya fitness ile ilgilenmek. Bu bilgileri verdim ki biraz daha benim bakış acımdan yaklaşabilmeniz acısından. Bir yazıda duzgun ve yeterli protein almaktan eğer alınmazsa proteinler kaslarla da paylaşılacağı icin boy uzamasını engelleyeceği soyleniyordu doğruluğunu bilmem fakat salondaki hocaların da herkese aynı beslenme programını verdiğinden dolayı beni bir endişeye duşurmedi değil.

Diğer sorularımdan biri şu eğer denildiği gibi ise ve hocalar herkese beslenme programı olarak aynı programı veriyor ise ben kendime uygun ve ekonomik bir beslenme duzeni nasıl oluşturabilirim? Daha yeni araştırmaya başladığımdan dolayı tam olarak bilgi sahibi değilim ve araştırmaya nereden başlayacağımı tam bilmiyorum bu konuda da fikir verebilirseniz cok sevinirim.

Diğer bir soru ise biraz araştırdıktan sonra fitness yapan insanların belirli bir programları olduğunu goruyorum. Kendime nasıl ve neye gore bir calışma planı yapmalıyım? İlk amacım 10 kilo civarında vermek ardından soylediğim gibi fitness veya powerlifting'e başlamak eğer daha iyi yorumlamak amacıyla boy kilo vb. isterseniz yazabilirim.

Son olarak ise nasıl bir salonda başlamalıyım orta duzeyde bir salon yeterli olur mu?

Sorularım bunlar yardımcı olursanız ve tavsiyeleriniz var ise iletirseniz cok sevinirim