Eylul 2021 sonundan şu zamana kadar fitness yapıyorum. Ve kas anlamında pek fark gormedim sebebi ise yağ yakmaya calıştığım icin kalori acığı olduğundan kas kutlesi koymadım. Ama spora ilk başladığımda basenlerin gobeğim ne varsa berbattı. Ters ucgen gibi birşeydim ve o goruntumu cidden sevmiyordum. Her halinizi sevin diyen insanlar var ya kusura bakmayın ama artık basenlerim dışarı fışkırıyordu artık. 3 XL giyen adama bu halinle mutlu ol dersen kafa atar. Şu an m bedene duştum cok şukur. Şu anki halinizi sevmiyorsanız gidin adamakıllı beslenin sporunuzu yapın. En kotu 2 ayda vucutta adamakıllı değişim gorursunuz. Ben 2 haftada -5 kilo verdiğimde cevremde insanlar zayıfladın diye ovgumu tebrik her nederseniz onu soyleyip duruyolardı.

Kilo vermeye geleyim. Her insanoğlu gibi bende yemeğe bir gomuldum sonra cıktım tekrar gomuldum bu tekrarladı hep. 2 kg aldıysam 4 kg verdim. Artık ideal kilolara yaklaştığında insanın canı daha az tatlı istiyor. Benim canım her saat artık eskisi gibi tatlı istemiyor. O yuzden biraz boğazınızı sıkın verin ne demek istediğimi daha net anlarsınız ideal kilolara gelince. Uzun zamana yaydığım icin sarkma filan olmadı bende ağırlık calıştığım icin.

Başlangıcta.
166 boy 105 kilo %35-40 arası yağ oranım vardı.

Şu an baktığımda bu sabah olcum yaptım. 174 boy 76 kg %18 yağ oranım var.

Ozetle bu konuyu okuyorsan bu forumda yaşın daha genc ve kilolu olmak ovunmelik bir şey değil. Kalitesiz bir hayattan başka bir şey değil. İleride sağlık sorunları riskin daha yuksek olur.

Tavsiyelerim ise şunlar.
-Kalori acığı bırakın ama abartmayın 2500 gunluk ihtiyac var ise 500-600 acık bırak.
-Ağırlık antrenmanları kesinlikle yapın.
-Sabah ac karnına yuruyuş veya koşu gibi bir kardiyo yapın.
- Antrenman sonra hit kardiyo yapın.
- Gunluk makro ihtiyacınızı alın mesela ornek vereyim. Kilo başına 1, 5-2 protein alın. Yağsız kutle kadar yağ alın. Geri kalan kaloriler ise karbonhidrat olsun. 100 gram karbonhidrat 400 kalori eder ona gore hesap edin.
-Gunluk su ihtiyacı kişiden kişiye değişir en iyi anlamanın yolu.
Surprizbozan

- Karbonhidrat ve yağlar kesinlikle ama kesinlikle. Kalitesiz kaynaklardan olmasın. Fastfood yağı yerine zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar tuketin. Karbonhidrat olarak yulaf, kepekli, tambuğday makarna veya kepekli ekmek gibi şeyler olsun.
- Sade kahve icin filtre kahve ama.
-Yeşil cay icin.
- Sabah ac karnına elma sirkesi icin.
- En az 6-8 saat uyuyun.

Bunları yapsanız bile 2 ayda buyuk değişimler gorebilirsiniz. Şahsen kendi yaptıklarım bu şekilde etkileri fazlaca gordum.