Arkadaşlar herkese merhaba iyi akşamlar. Ben gerek kotu beslenme, stres ve gecirdiğim ameliyat sonrasında karantinanın da etkisiyle 30 kiloya yakın aldım ve 100 kiloya ulaştım. Fitness konusunda yeni başladım ve kendime hedef belirledim fakat bazı konularda bilgi eksikliğim var ve nasıl yok izlemeliyim bilmiyorum. Oncelikle yağ oranım yuzde 32 ve kilom cok fakat ben bundan 2-3 yıl oncesinde tekrar kilolu olduğum bir donemde cok sağlıksız kilo verdim ve 59-60 seviyelerine geriledim. Ben tekrar bu şekilde cok zayıf kas kutlesi olmadan gozukmek istemiyorum. Ben 100 kg ve 170 boyunda birisiyim nasıl bir yol izlemeliyim? Yağ oranım cok yuksek ve kas oranım cok duşuk fakat ben kutle kazanmak istiyorum tekrardan cok zayıf olmak istemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim beslenme programım nasıl olmalı? Dediğim gibi kas kutlem az farkındayım ve ben kutle kazanmak istiyorum. Bu sure zarfında ozellikle boyuma gore kilom fazla olduğu icin hoş durmuyor. Ozellikle bacak ve gobek cevresinde cok yağ var. İlk olarak kilo verip yağ yakıp sonrasında tekrar kilo alarak kas mı yapmalıyım yoksa şimdiden kas calışmaya başlayıp bu şekilde mi gitmeliyim? Fitness salonuna yazıldım oradaki hocalara da soracağım bircok konuyu ama temel bilgi olarak bu durumda olan birisi ne yapmalı kas kutlesi kazanmak isteyen ama aynı durumda cok yağlı olan bir vucut icin? Elbette yağ yakmak istiyorum lakin kas kutlem az kilo verdiğimde hic hoş olmuyor. Cevaplarınızı bekliyorum yanlış bir şey yazdıysam affola amacım bilgilenmek. Saygılarla.