Herkese merhaba. Daha once gecirdiğim bazı sakatlıklar ve ameliyat yuzunden (ve COVID-19) aktif yaşamdan bir sure uzak kaldım ve bayağı kilo aldım. Şu an net 96,5 kiloyum ve 177 boyundayim. Kilomun %90'ı bel ve gobek bolgemde.

3 gundur fitnessa gidiyorum programım şoyle: 10 dk ısınma / yuruyuş 2x15 chest press 2x15 lat pulldown 2x15 shoulder press 2x15 biceps curl 2x15 leg press 2x15 seated calf press 2x15 abdominal machine 20 dakika bisiklet ve en son salondan cıkmadan 10 dakika koşu/yuruyuş. ilk 10 gun 2 set 15 tekrar ama 10 gunden sonra 3 set 15 tekrar olacak.
Buna ek olarak kendimce bazı kalori hesapları yaparak vucudumu da zorlamayacak şekilde beslenme programı oluşturdum:
Sabah: 3 haşlanmış yumurta (beyazı) 1 bardak sut 4 yemek kaşığı lor peyniri

Oğlen: 1 tabak sade haşlanmış bulgur pilavı 1 kase yoğurt ve bazı meyveler

Akşam: 40 gr haşlanmış tavuk goğsu 1 tabak sade haşlanmış bulgur 1 kase yoğurt ve uyumaya yakın 1 2 meyve ve yoğurt. Gunde bazal metabolizma hızına ek olarak 1000 kalori yakıyorum ve bu yiyeceklerle gunde ortalama 700 kalori alıyorum.

Butun bunları yapmaktaki ilk amacım kilo vermek. Mesela ilk 3 ay boyle devam etsem hic kas yapmasam ve sadece kilo versem de olur ilk birkac ay kilo vermek istiyorum. Fitness'a da bir gun gidip bir gun gitmiyorum yani haftada 3 4 gun gitmiş oluyorum. O 1 gunluk boşluğu da 15 bin adım ve sabah ve akşam olmak uzere 100 mekik ile geciriyorum.

Bu program ile başarılı olur muyum? Eksikleri var mı? Beslenme duzenine eklemem gereken başka şeyler var mı? Kısacası tavsiyelerinizi bekliyorum.