Kral FM’ De değerli bir insan olan Talat Bey’in canlı yayın konuğu oldum. Guzel bir ortam ve aile sıcaklığı icerisinde bir işleyiş vardı. Sıcak caylarımızı yudumlarken Talat Bey de geldi. Canlı yayın oncesi hoş sohbetimiz oldu. Kendisiyle tanışalı uzun zaman oldu. Yine bir canlı yayın vesilesiyle tanışmıştım. Tabi sesiyle tanışalı hayli zaman olmuştu. 20 yıldan fazla zamandır bu işi yapmasının ne demek olduğunu yıllardır basın yayın camiasının icerisinde biri olarak cok iyi anlıyorum. Aksaray gibi şehirlerde bu işleri yapmak hele de uzun soluklu yapmak oldukca zordur. Yerelde bu calışmaları daimi kılmak yorucu ve masraflıdır. Ancak Aksaray icin cok buyuk katkı sağlayarak bugunlere gelebilmek onemlidir.
Hoş sohbet dedik lafı orda bıraktım. Kral FM yayın kalitesi noktasında cok yeni yontemler kullandığından, yayın etiği ve ilkelerinden bahsettik. Guler yuzlu samimi bir insan olarak Talat Bey’in yanında tebessum etmemek ne mumkun. Prensipleri olan bir insan ve idealleri… Derken canlı yayın vakti geldi cattı. Zaten radyoda duyurulmaya başladığında da dinleyicilerden gelen hayli sorular olmuş. Konu ilgi cekici… Bel ve boyun ağrıları ile zayıflama uzerine bir program… Konu konuyu acarken derinlemesine bu işin oncesini sonrasını ele alma fırsatımız oldu. Hemşerilerimizin bu rahatsızlıklardan cok endişelendiğini gormemek mumkun değil. Tarımsal hayattan tamamen kopmayan yaşam tarzı, yuk taşıma ve ağır işlerde calışma oranı oldukca fazla olan bir şehir. Masa başında calışmakta bir kurtuluş değil. Yuk altında calışanla masa başında calışan da hemen hemene aynı oradan gorulen rahatsızlıklar. Bu yuzden yayın sırasında Turkiye istatistiklerin de baya on sıralarda yer aldığımızı sanal ortamda gorebildik. Canlı yayına soru sormak icin katılanlar da cabası. Biz hep şunu soyleriz en iyi tedavi rahatsızlığa yakalanmadan once ondan korunma yollarını oğrenmektir. Bu yuzden gundelik hayatımızda, iş hayatımızda ve diğer uğraşlarımızda korunma yontemleri uzerine yoğun olara durduk. Omurga yapısı uzerinde doğru bilinen yanlışları duzeltme fırsatımız oldu. Bunun yanında kilo problemi uzerine de birkac kelam edebildik. Kilo artık cağın sorunu haline geliyor. Fiziksel sağlığı da etkileyen fazla kilolardan kurtulmak mumkundur. Bunu karamsar hale gelerek eve kapanarak cozemeyeceklerini dinleyicilerimize anlattık. Bu nokta profesyonel bir yardım almalarının elzem olduğunu vurguladık.
Canlı yayın Talat Bey’in soruları ile akıcı bir hal aldı. Dinleyicilerin sorunları konuya derinlik kazandırdı. Dinleyicilerden gelen yorumlarda olumluydu yondeydi. Cok hoş bir sohbetti. Seyirci kitlesini oluşturmuş kaliteli hizmet veren bir radyo da canlı yayına katılmanın farkını yaşadık. Kral FM ekibine şukranlarımı sunuyorum.
Sağlıklı, mutlu ve ağrısız gunler dileğimle…

[h=2]Aksaray Fizyoterapist uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]