3 aydır non-stop vucut geliştirmeyle uğraşıyorum. Her şey guzel gidiyordu ağırlıklarım oldukca arttı. 3 aydır da dumbell deadlift yapıyordum. Dumbell'ları istediğin noktaya kadar indirip kaldırma avantajın olduğu icin form konusu daha kolay oluyor. Benim belim en aşağı uzandığımda sıkı kalmıyor bombeleniyor nedense.
Neyse videolar izledim, form calıştım ve sadece 30 kilo ile deneme yaptım. (20 kilo bar 5'er kilo ağırlık taktım) İlk tekrarda bile belime vurduğunu hissetmeme rağmen maalesef gaza geldim ve doğru yapmaya calışarak devam ettim. Dinlenerek 4 set 3 4 tekrar yaptım diyebilirim.
Şu an 2. gundeyim belim oldukca ağrıyor. Bacaklarda da bir karıncalanma falan hissediyorum. Bel fıtığı belirtilerini okudum aynı boyle yazıyor o da. Ama 3 aydır spor yapan biri guzelce ısınıp 30 kiloyla 5 10 tekrar deneme yaptı diye fıtık olmaz değil mi ya? Biraz iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.
Bundan sonra normal deadlift cok uzun sure yapmam. Belki dumbell devam ederim ki şu an o kadar moralim bozuk ki hani deadlift değil squat bile yapmayabilirim o kadar korktum acıkcası.
Var mı boyle şeyler yaşayan