Merhabalar, 15 yaşındayım basketbola başladım. Kalori acığı yaratmıyorum fakat yeterli proteini de her gun alamıyorum. Oncelikle 2 sorum var ilki acaba kalori acığı yaratmadan sıkılaşabilir miyim? Karnımın yanlarında yağ var ve spor yaparak vs. kalori acığı oluşturmadan oraları kucultebilir miyim? 2.si ise dediğim gibi yeterli proteini her gun alamıyorum bazen karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum ve kendimi bayağı kotu hissediyorum ve protein tozu almak istiyorum. Ve ozellikle şunu vurgalamak istiyorum, protein tozu almak istememin sebebi hızlı gelişmek değil. Ya da sağlıklı olmak icin normalde gunluk protein ihtiyacım 80 gram diyelim mesela, protein tozu almak istememin sebebi o 80 gramı gecip gitmek değil, o 80 gramı tamamlayabilmek. Sizce yine de protein tozu kullanmam inanılmaz derecede zararlı, bobreklerimin ve karaciğerimin icinden gececek derecede zararlı mı? Yoksa bir cips de ne kadar kimyasal var ise onda da o kadar mı kimyasal var? Sonucta protein tozunu uretimi de lor peyniri gibi şeylerin uretimine benzer değil mi? Ayrıca etrafımdaki insanlar kalori acığı yaratmadan sadece duzenli spor yaparak sıkılaşacağımı soyluyor. Eğer gercekten boyle bir şey var ise muhtemelen yeterli proteini almam lazım cunku vucut yağları eritip yerine kas ekleyecektir diye duşunuyorum.