Bulk biliyoruz ki; hacimlenme, kilo alma, kas kutlesi kazanma, mevcut gunde alınması gereken kalorinin 400-600 kalori fazlasının alınması ve (ozellikle kaliteli besinlerden tuketerek) zart zurt her şeyi yemeyerek yapılan bir şey idi. Clean bulk ise yağ ve şekerin daha minimal şekilde alınması idi. Definasyon ise; kalori acığı oluşturmamız yani gunde gereken kalori miktarından 200-500 daha az kalori almak. Ve bu şekilde yağlardan ve kilolardan kurtulmak diyebiliriz. Tabii Fitness ile beraber, mesela haftada 3-4 gun ile destekleyerek tum bunlar yapılmalı. Yanlışım varsa buraya kadar duzeltin arkadaşlar.
Benim aklıma takılan soru: Bu hesaplamaları, yani ornek veriyorum bulk yapıyorsam gunde ihtiyacım olan kalori miktarından 600 kalori fazladan alacağım. Fakat gunluk kalori ihtiyacımı belirleyen şey, kilo koruma yaparken ki gunluk kalori ihtiyacım mı? Mesela gunluk kalori ihtiyacım 3000. Bulk yapıyorsam 600 ekliyorum 3600 oluyor. Aynı şekilde definasyon yapıyorsam 2500 kalori şeklinde mi alacağım? Yani bu hesapları "gunluk kilo koruma kalori ihtiyacım" ile mi yapıyorum?
Bulk ve Definasyon neye gore hesaplanır?
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Bulk ve Definasyon neye gore hesaplanır?