Spor sonrası beslenme
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Spor sonrası beslenme
-
22-10-2022, 08:30:39Oncelikle merhaba. Yaklaşık 1 yıldır spor yapıyorum ve biraz bazı şeyler cok ince duşunduğum icin aklımda bazı sorular var. Oncelikle beslenmemden bahsedeyim. 178 boyunda 77 kiloyum. Elimden geldiğince sağlam beslenmeye calışıyorum fakat sonucta bu işi profesyonel yapmadığım icin cok da aşırı takılmıyorum. Ozellikle yaz aylarında pek iştah olmadığı icin şu sıralar genellikle 3 oğun bazen de 4 oğun yedim. Kışa giriyoruz fakat kışında oğun sayısını cok artıracağımı duşunmuyorum. Yine 3-4 bazı gunler de maksimum 5 oğun yerim. Fakat ozellikle spor sonrası yediğim oğunu oldukca sağlam yapmaya calışırım. Şu sıralar aklımı en karıştırın sorun şu. Spordan sonra otobusle eve gidip yemeği hazırlayıp yemem tam 1 saat civarı gibi bir sureyi buluyor. Oğunu antrenmandan 1 saat sonra yemek sizce ideal bir sure mi yoksa uzun bir sure mi? Eğer uzunsa bu 1 saat icinde spordan cıkarken glutamin, bcaa gibi supplementler kullanmalı mıyım sizce? ( maddi olarak problemim yok alabilirim. ) Onun dışında kullanmamı onerdiğiniz bir supplement var mı?