COTA Austin pistindeki pole pozisyonunun sahibi Max Verstappen oldu.
Redbull: İstanbul Park pistine gore daha rekabetci olacaklarını, bu pistte yanlış ayarlar yuzunden geri kaldıklarını soylemiştim, oyle duşunuyordum. Sonuc benim icin cok surpriz olmasa da aradaki fark benim icin surpriz oldu, daha yakın bir mucadele bekliyordum.
Perez beklediğimden cok daha iyiydi. Q3 de ilk hakkında gecici pole pozisyonundaydı.
Max Verstappen her iki turunda da harikalar yarattı. Redbull'un 1-3 başlaması cok iyi. Perez son anda Hamilton'a gecilmeseydi yarış galibiyeti icin Verstappen'in eli cok kuvvetlenirdi.
Yarın Verstappen'in startı kritik. Perez de, Hamilton'u startta gecerse Verstappen'in lehine olur.
Mercedes: Hamilton son denemesinde harika bir tur attı ve ilk cizgide yer aldı. İlk hakkında 0.3 saniye gerideydi. Cok iyi toparladı.
Bottas'ı daha iyi bekliyordum, kotu bir performans sergiledi. Yarın 5 sıra grid cezası da var.
Yuksek hava sıcaklıkları Mercedes'in performansını etkilemiş gozukuyor.
Ferrari: Leclerc harikalar yarattı her zaman olduğu gibi. Son turunda harika bir sonuc elde etti.
Sainz da cok iyi bir iş yaptı. Keşke Q2 seansında da son bolume medium lastikle kalabilseydi. Ferrari stratejiyi ikiye ayırdı ama her iki Mclaren surucu medium ile son bolume kaldı. Sainz'in medium ile son bolume kalacak temposu vardı. Yanlış bir strateji bana gore.
Mclaren: Ferrari'nin motor guncellenmesi sonrası ibre Ferrari'ye donmuş durumda. Norris, Riccardo'ya gecildi.
Alpha Tauri: Bu hafta sonu cok yavaş kaldılar. Tsunoda en azından Q3'e kaldı bu iyi.
Alonso, Russell ve Vettel grid cezası alan diğer pilotlar.