Surpriz sonuclar olmasa da heyecanlı bir sıralama seansı idi. Mercedes ve Ham cok baskındı.

Birinci viraj pilotların korkulu ruyası oldu.

Mercedes: Ham hafta sonu boyunca cok gucluydu ve harika turlarla pole elde etti. Bottas beklentileri karşıladı. Verstappen'in onunde olması onem arz ediyordu ve bunu yaptı.
Yarın Bottas'ın, Verstappen'i arkasında tutması Sochi yarışından bile daha onem arz ediyor. İstanbul Park'ta geciş yapmak zor, Verstappen yarış temposunda Bottas'a gore cok daha ustun bakalım bu pistte ne olacak. Verstappen yarışı kazanırsa şampiyonluk yarışında buyuk avantaj sağlar.

Hamilton icin start kritik olacak. İyi bir start alırsa yarış galibiyet icin şansı olabilir, en azından podyum cok olası.

Redbull: Verstappen icin kotu bir sonuc değil ama Bottas'ın onunde olması kendisi icin avantaj olurdu. Perez yine beklentilerin altında.
Verstappen icin start kritik olacak ama ozellikle Leclerc'e cok dikkat etmeli. Hamilton'un arkalardan başlamasıyla oluşan fırsatı iyi değerlendirmeli.

Ferrari: Sainz'in motor cezası var son sıradan başlayacak Q1 de son anlarda Ricciardo'yu elemesi taktik ve kritik bir hamle idi. Q2 de son anlarda Leclerc'e hava koridoru sağlayarak iyi bir takım calışması yaptı.
Leclerc sihrini konuşturdu. Q1 ve Q2 de zorlanıyordu. Q3 son saniyelerde inanılmaz bir tur attı, benim gozumde pole derecesinden bile daha onemli bir tur.

Alpha Tauri: Tsunoda'yı ilk defa sıralamalarda beğendim. Gasly harika idi, son hakkında da muthiş bir tur cıkardı, Leclerc'in gerisinde kalması herkes icin surpriz oldu.

Alpine: Alonso cok iyi bir seans gecirdi. Ocon bu defa kotuydu.

Aston Martin: Vettel kotu bir sıralama gecirdi. Stroll maksimumu aldı, daha fazlası pek mumkun değildi.

Haas: Sıralamaların en buyuk surprizi şuphesiz Mick Schumacher'in Q2 kalması ve takım arkadaşına 3 saniye fark atması idi.

Mclaren: Beklenenden yavaştılar. Norris'in performansı beni şaşırttı. Ricciardo cok kotuydu.

Russell son hakkında hata yapmasaydı Q3'e kalacaktı.