2012 yılından beri ilk kez Mclaren, Ferrari ve Williams ilk 3 sırayı kapattı.
Turbo hibrit cağından beri Mercedes Sochi pistindeki tum yarışları kazandı. Bu hafta sonuda kuru zemin ve yağmur şartlarında devam etseydi Mercedes pole rahat alırdı.
Q3 de son anlarda takımların lastik kumarı oynaması işe yaradı ve her uc pilota harika turlar attı. Norris cok etkilici bir tur attı. Uc pilotu da tebrik etmek lazım.
Ferrari hızlı lastik ısıtan bir takım bundan yararlandılar, yoksa yağmurda temposu takımın kotuydu. Sainz'dan daha iyi bir tur beklerdim acıkcası daha cabuk lastik ısıttığı icin, ancak Norris ikinci hakkında hızlı tur attı, lastiklerini iyi ısıttı ve ilk iki sektor Ferrari'ye oranla Mclaren'e daha fazla uyuyor.
İlk uc sıradaki pilotların hepsi yağmurlu yarışları sever, yağmurda iyi suren pilotlar.
Mercedes acıkca favori olduğu pistte kotu bir seans gecirdi. Mercedes'in lastik ısıtma sorunu başlarına dert oldu ve Lewis'in pit yolunda on kanadını kırması zaman kaybına neden oldu. Bottas da kotu etkilendi bu durumdan. Yarın Hamilton'un yarışı kazanma şansı var, startta da iyi kalkış yaparsa ondeki pilotları ilk turda gecebilir, ilk viraja kadar uzun bir duzluk var, hava koridoru avantajı olacak.
Ferrari de Leclerc motor değiştirdiği yuzunden 19. sıradan başlayacak. Son bolumdeki kumar Ferrari'nin işine geldi, Sainz iyi bir iş yaptı.
Redbull da Perez beklentilerinin altında kaldı yine. Verstappen motor değişimi yuzunden son sıradan start alacak.
Mclaren: Norris'in pole almasına cok sevindim. Ferrari ile mucadele ediyorlar, bir Ferrari taraftarı olarak bizim icin iyi olmasa da Ferrari icin şampiyonluktan başka hicbir şey başarı değil. Bu yuzden Ferrari'yi gecmelerine sevindim. Riccardo da genel olarak zaten gerisinde kalıyor Norris'in. Riccardo icin de iyi bir sonuc.
Alpine: Alonso bu koşulları sever ve harika bir performans sergiledi. Ocon daha iyi bir sonuc alabilirdi. Yine de Q3 de.
Alpha Tauri: Gasly icin sezonun en kotu sıralama seanslarından biri oldu. Tsunoda diğer yarışlara gore Q1 de elenmese de yeterli değil.
Aston Martin: Vettel trafiğe takıldığı icin sın bolume 0.052 saniye kalamadı. Her iki pilotu da bu şartları seviyor. Stroll de iyi bir iş yaptı.
Alfa Romeo: Kimi uzun aradan sonra Giovinazzi'yi sıralamalarda gecti. Giovinazzi son yarışların sıralama yıldızlarından biriydi, devam ettiremedi performansını.
Williams: Russell performansını artık sıradan hale getirdi, seneye Mercedes'te gormek icin can atıyorum. Yine muthişti.
Mick Schumacher, Mazepin'e 4 saniye fark attı.