Pazartesi gunu hayatımda ilk defa, bugun de ikince defa spor salonuna gittim. Spora başlamayı duşunen arkadaşlar icin biraz deneyimlerimi aktaracağım.
Oncelikle benim spora başlamamdaki amacım, hacmimi arttırmak ve vucut geliştirmekti. Yaklaşık 10-15 kilo almayı hedefliyorum.
İlk GunSalona gidip kaydımı yaptırdıktan sonra bir fitness hocası ile konuşmaya gittim. Vucudumu kas geliştirmeye hazırlamak icin 1 aylık full vucut antrenman programı hazırladık. Yani 1 gunde vucuttaki neredeyse her yeri calıştıracağımız bir program. 1 ay sonra ise vucut bolumlerini gunlere bolerek bir program hazırlayacağız.
İlk yaptığım ısınmak icin koşu bandında 10 dakika koşmak oldu. Koşudan sonra 2 set 15 tekrar olacak şekilde Chest Press, Shoulder Press, Lat Pulldown, Cable Row-Curl-Pushdown ve Leg Press yaptım. Spor salonuna ilk kez gittiğiniz icin eğitmenler sizlere hareketlerin nasıl doğru yapılacağını detaylıca gosterecektir zaten.
Spordan sonra eve gelince kollarım, omuzlarım ve goğsum ağrıyordu ama aşırı buyuk bir ağrı değildi. Asıl ağrı uyup uyandıktan sonra başladı. Salı gunu uyandığımda inanılmaz bir şekilde hamlamıştım, arka kollarımı ve omuzlarımı hareket ettiremiyordum. O gun spora gidersem iyi bir antrenman yapamayacağımı duşunerek spora gitmedim.
İkinci GunCarşamba gunu, yani bugun uyandığımda ağrılarım hala devam ediyordu. Bu ağrıları gecirmenin tek yolu antrenman yapmaya devam edip vucudumu alıştırmaktı, ben de oyle yaptım. Chest Press ve Shoulder Press'te cok zorlanırım diye duşundum ama bir sure hareketi yaptıktan sonra ağrılarım gecmeye başlamıştı ama devam ediyordu. Ağrılara rağmen butun hareketleri yapmaya devam ettim, hatta fazladan 2 set Chest Press yaptım.
Yani spora başlamayı duşunen arkadaşlar buradan şu sonucu cıkartabilir; ilk kez antrenman yaptığınızda calıştırdığınız bolgeye gore aşırı bir ağrınız olacak. Ama bu ağrıları gecirmenin tek yolu ara vermeden antrenman yapmaya devam etmek. Cunku kaslarınızı calıştırdığınızda ağrılarınız hafifleyecektir.
Antrenmanı tamamladıktan sonra gelen ozguven ve mutluluk hissi anlatılmaz, yaşanır. Ağrılarınız vs. olsa da genel olarak kendinizi gun icinde enerjik hissediyorsunuz. Eğer aranızda spora başlamaya duşunenler varsa hic beklemeden başlasınlar. Hem faydalı, hem de eğlenceli. Sabah-oğle saatlerinde salonlarda genel de 5-10 kişi olur. Pandemi doneminde sağlığınızı cok tehlikeye atmadan calışmış olursunuz. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.
Spor salonunda ilk gun
Spor Haberleri0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Spor salonunda ilk gun