Karadeniz Teknik Universitesi Fatih Eğitim Fakultesi'nden 2007 yılında mezun olduktan sonra oğretmen olarak atanmayı bekleyen Evren Orkun Şen, oğretmenlik ozlemini okul cevrelerinde dolaşarak gecirirken, yaşadıklarından ise bir kitap cıkardı.
Oğretmen okulundan mezun olduktan sonra kendisi gibi atanamayan yuz binlerce oğretmenlerden daha iyi puan alabilmek adına sınavlara calışmak zorunda kaldığından bir işe de sahip olamadığını belirten Şen, kitabı da borc ederek bastırdığını soyledi.
Bugune kadar atanamayan oğretmenlerin, bir cok eylemler yapmasına rağmen seslerini duyuramadığını ancak kendisinin bir kitap yazarak amaclarına ulaşacaklarına inandığını belirten Şen; "Duygularımızı ancak bir kitapla yansıtabilirdik. Benimle aynı kaderi paylaşan oğretmen arkadaşlarımız sokaklara indi.,Pankart acıp, yuruyuş yaptılar, bağırıp,cağırdılar ama seslerini duyuramadılar.
Ben de sesimizi en iyi duyurma yonteminin bir kitap olacağını duşundum.Bu kitapta atama beklerken nişanlanan ve atanamadıkları icin ayrılan sevgililerin,okuldan mezun olduktan sonra dershane kapılarında yıllarını harcayan oğretmenlerin, dershane oğretmenlerinin,ucretli oğretmenlerin, bunalıma girip intihar eden oğretmenlerin hayat hikayeleri yer almakta.
Bu kitaptan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, CHP, MHP Genel Başkanlarına gonderdim. Okurlarsa eminim ki sokağa inan oğretmenlerin anlatmaya calıştıklarından bizi daha iyi anlayacaklardır."
Mezun olduktan sonra yeni bir sınav yarışının icerisine girmenin haksızlık olduğunu da ifade eden Şen; "Bizler yıllarca eğitim hayatımızın ardından en sonunda oğretmen okullarından oğretmenlik yapabilmemiz icin diplomalarımızı alıyoruz. Fakat ardından atanmak icin yeni bir sınav yarışına giriyoruz. Bu sınavlar bizim oğretmenlik diplomamızın hicbir hukmunun olmadığını ortaya koyan bir uygulamadır.Madem sınavlara girerek oğretmen olacağız o zaman nicin bize oğretmen okullarından diploma veriyorlar." dedi.
Kaynak: İHA