Seviyorum Bendeki Seni

Kac turlu anlatılır sevda hali benim ulkemde, kac turlu soylenişi vardır?....

"Yangınım" diye başlar kimisi... turkusu yangın yeridir yurek tutuşturur, şiiri bir top ateş.... Yakışır mı sevda haline yanmak?... Benim dilimde yakıştırmış iste ozanım, aşığım...
Yangınım bendeki sana.....

"Vuruldum" derler sonra... Hemde en ince yerlerinden..... Sen hic vuruldun mu?.... Duydun mu sıcağını gercek vurulmanın?.... Ilık ılık birşeyler aktığını biryerlerinden.... Dışarıya sızar ama sen taa icinde duyarsın.... Vurulmanın sevdaya yonelmişi bir başka guzelliktir sazın telinde, şiirin dizesinde... Senden sevdalına akan en ince vurgunundan seni coğaltır....

Vurgunum bendeki sana.....

"Tutuldum" diye sevinir kimisi de.... Tutulmak bir yerlerde, tutulu olmak, tutuklu kalmak? Duşunduğunde bile ic karartan bu kavram neden sevindirir ki tutulanı?.... Sevdadır cunku... sevdalıdır sevinc veren.... Yureğin tutulur ayrı duştuğunde, goz goze geldiğinde dilin tutulur belki, ya eli eline değse, nefesi nefesine.... aklın tutulur.... Unutursun dunyanın binbir turlu halini o an , orada olmak, orada kalmak istersin.... tutuklu kalmak.......

Tutkunum bendeki sana....

"Seviyorum" sozcuğu tekrarlanır hic durmadan nihayet..... Daha halkcası "sevdalıyım" Yeter acıklamaya bu en guzel sozcuğu Turkcemin , koca bir sevinci ve kederi, neşeyi ve huznu, kavuşmayı ve ozlemi , sahiplenmeyi ve vazgecişi kendinden .... Eğer bilirseniz yakın cevrenizde birisinin sevdalandığını, artık her turlu ozru kabuldur onun daha en baştan... Delikanlı deyimiyle babasını affetmeyen adam bile eğilir sevdalının onunde..... Sevdadır, kutsanır....

Sevdalıyım bendeki sana....

Yani canım, canparcam, memleketimin her turlu soylemiyle aklıma gelen ve gelmeyen tum sozleriyle ;

Seviyorum bendeki seni.....

alıntı