Kulak estetiği kepce kulak (prominent ear) onarımı ve kulak kepcesinin eksik geliştiği durumlarda rekonstruksiyon ameliyatları olarak iki ana grupta ele alınabilir.
Vakaların buyuk kısmını kepce kulak onarımı oluşturur. Kepce kulak aslında toplumda hem erkek hem kadınlarda oldukca sık gorulur. Ancak kadınların sacla kamufle etmesi erkeklerin ise kepce kulağı dert etmemeleri nedeni ile doktora başvuru hastalığın yaygınlığına gore oldukca duşuk duzeydedir. Kepce kulağın bazı ailelerde sık gorulmesi ve doğuştan olması genetik ozellik olduğunu gosterir.
Kepce kulak ameliyatı kulağın gelişiminin tamamlandığı 5 yaşından itibaren her yaşta yapılabilir. Ben hastalarıma cocuğun okula başlamasından once ameliyat olması gerektiğini soyluyorum bu kanaatimin nedeni ise kucuk cocuklar birbirlerine karşı cok acımasız olabiliyor ve cocukta psikolojik sorunlara hırcınlığa asosyal gelişime neden oluyor.
Kepce kulak ameliyatlarını cocuklarda genel anestezi altında yaparken cocuklarda lokal anestezi ile yapıyorum. Genel anestezinin avantajı cocuk hastada ameliyatı mumkun kılması erişkinde ise bazen ameliyat fobisi olan hastalara yardımcı olmasıdır. Lokal anetezinin benim en sevdiğim yanı ameliyat esnasında kulağın son halini hasta ile goruşerek birlikte karar verebiliyor olmamızdır.
Ameliyatı kulak arkasından insizyon ile iz kalmayacak şekilde yapıyorum, hastalarımı aynı gun taburcu ediyorum. Bir gun bandaj takan hasta ertesi gun kontrolde bandajını cıkarıyor ve bandana takmasını oneriyorum ortalama bir hafta sonra bandanayı da cıkarıyoruz.
Son zamanlarda iple kulak asma şeklinde yontem tanımlanmış olsa da bu durumda kıkırdağın şekli değiştirilmeden zorlanmaya tabi tutulduğundan mutlaka 6 ay bir yıl icinde kulak eski halini alıyor ve daha fazlası kulakta yırtılmalar olabiliyor bu nedenle bu teknik tum dunyada kullanım dışı kalmış ve benimde asla onermediğim bir durumdur.
Her zaman olduğu gibi hastalarıma ameliyat olacakken cihaz, hastane vs. değil hangi doktora ameliyat olduklarına dikkat etmeleridir.
Sevgi ile kalın
[h=2]İstanbul Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Konumuz: kulak estetiği
Sağlık0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Konumuz: kulak estetiği