18 yaşındayım, 177-178 boyum var ve 80 kilo geliyorum. Surekli bilgisayar başında olduğum icin bacaklarım kalınlaştı ve biraz da gobeğim cıktı. Gunde 2 litre kola icer paket paket jelibon yerdim (cok seviyorum jelibonu, hala da devam ediyorum yemeye. Bırakamadığım tek şey.) şimdi kola gibi asitli icecekleri aynı zamanda ilk başlarda kolanın yerine ictiğim meyve sularını tamamen kestim. Şimdi dışarıda yiyor isem kucuk boy kola iciyorum. Caya 7 kup şekerden fazla şeker atarım, cold turkey mantığı ile 1 gunde şekersize gectim. Salatama her catalında, yemeklerime, atılabilecek her şeye tuz atardım, şimdi onu da tamamen bıraktım. Her gun en az 1 litre, genelde 1.5-2litre su iciyorum. Beslenmemde ki tek problem kahvaltıda ekmek tuketişim, yarım ekmek goturuyorum her sabah. Onu da azaltabilirim. Spor salonu uyeliğim de var ama pek gitmiyorum şu aralar uşengeclikten.

Beslenme duzenimi nasıl belirlemeliyim ve spor salonunda ozellikle hangi aletler ile calışmalıyım? Oradakilere sordum ama internette "sacmalıyorlar, yanlış liste hazırlıyorlar" diye bir cok soylenen kişi mevcut o yuzden buraya da danışayım dedim. Şimdiden teşekkur ederim.