Erkekte meme buyuk meme jinekomasti olarak isimlendirilir.
Erkeklerin buyuk kısmında ergenlik doneminde memelerin her ikisinde yada bazen yalnızca birisinde buyume ve sertleşme ve bazen ağrı gorulmektedir. Bu fizyolojik jinekomasti olarak isimlendirilmektedir. Ergenliğin bitimi ile birlikte genellikle memeler kuculur ve yumuşar.
Ergenlik sonrası gorulen erkeklerdeki meme buyukluğunun en sık nedeni idiyopatik jinekomasti olarak isimlendirilir. Erkeklerdeki tum meme buyukluklerinin %85’ini idiyopatik jinekomasti oluşturur. İdiyopatik jinekomasti altta yatan herhangi bir sebebe bağlı olmayan her hangi bir hastalıkla ilişkisi olmayan meme buyukluğu olarak acıklanabilir. Bize meme buyukluğu ile başvuran hastaların buyuk kısmında altta yatan herhangi bir hormonal yada bir başka neden yoktur.
Geriye kalan %15 lik kısımda bir takım hastalıklar, hormonal duzensizlikler ve ilac kullanımı sonrası gelişen meme buyuklukleridir.
Bu yuzde 15 lik kısımdaki hastaları atlamamak icin meme buyukluğu ile başvuran hastaların hepsinin oncelikle bir dahiliye yada endokrinoloji doktoru tarafından değerlendirilmesi gereklidir.
Memenizin normalmi yada buyukmu olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Denize girerken, aynayan baktığınızda size sosyal olarak rahatsız eden yada merdiven inerken sallanma hissi yaratan memeleriniz var ise memeleriniz buyuktur.
Jinekomasti ameliyatı liposuction ile mi yoksa doku cıkararak mı daha başarılı sonuclanır?
Jinekomasti ameliyatını %90 hastamda liposuction ile yapıyorum. Doğru teknik ile liposuction(yağ emme yonteminin) bu problemin cozumunde cok başarılı olduğunu duşunuyorum.
Jinekomasti hastalarının buyuk bir kısmında meme dokusunun buyuk kısmı yağlı doku tarafından oluşmaktadır ve liposuction ile kolayca emilebilmektedir.
Nadiren meme ucunun altında fibroglandular (daha sert meme dokusu) olabilmektedir. Eğer liposuction ile bu alanın yeterince alınamadığı duşunulurse meme etrafından cok kucuk bir kesi ile liposuction ile beraber bu dokuyu cıkarılabilir.
Jinekomasti ameliyatında tum memenin keserek cıkarılması ameliyatı iyileşmenin daha uzun olduğu duzensizlik ihtimalinin daha yuksek olduğu bir ameliyat olduğunu duşunuyorum.
Jinekomasti ameliyatında fazla deri kesilerek mi cıkarılır?
Klinik tecrubemde fazla cildin cıkarılması sonucu oluşan izlerin erkekleri cok rahatsı ettiğini gordum. Mumkun olduğunca cilt cok fazla olsada hic cilt cıkarmamayı tercih ediyorum. Memenin sadece icini liposuction ile boşalttığımda ciltte yaklaşık 6 ay icerisinde buyuk olcude toparlıyor. Cilt cıkarma işlemi yalnızca ileri derecede sarkma olan hastalarda dikkatle uygulanmalıdır. Cunku bir defa iz bıraktığınızda bunun geri donuşu olmamaktadır.
Liposuction yapıldığında iz kalmaktamıdır.
Liposuction yontemi ile meme altında ve koltuk altında yalnızca 2-3 mm genişliğinde ve yaklaşık 6 ayda farkedilmez hale gelen izler oluşmaktadır. Bu teknikte neredeyse iz kalmamaktadır.
Ameliyat ne kadar surmektedir?
Ameliyat yaklaşık olarak 1.5 saat surmektedir ve genel anestezi ile yapılmaktadır. Bir gun hastanede yatışın ardından hastalarımızı evine gondermekteyiz.
Ameliyat sonrası ne korse kullanmak gerekir.
Ameliyat sonrası 1 ay sure ile sadece goğus bolgesine baskı yapan korse kullanmak gerekmektedir.
5-7 gun sonra calışma hayatına geri donulur.
[h=2]Antalya Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Konumuz jinekomasti !
Sağlık0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Konumuz jinekomasti !