Hastalarımın yarısı “botoxa karşı”. Bana botoxun insanları maske yuzlu yaptığını, ifadeyi bozduğunu, zehir olduğunu anlatıyorlar. Sanki botoxa karşı olmak biraz moda gibi. Bazen boyle onyargıları değiştirmek imkÂnsız oluyor.
Ben cerrahım. Botoxu cok sık kullanmıyorum. Hatta bu ilac benim ameliyat ile duzeltebileceğim bazı bolgeleri on dakikada aynı miktarda duzeltebiliyor ve inanın benim ameliyat sahamı ve sayımı daraltıyor. Ama hakkında bu kadar yanlış onyargı bulunan ve bence hic bu eleştirileri de hak etmeyen “botox” u sonuna kadar savunacağım. Bence bu son derece kontrollu, guvenilir, risksiz ve bazı ameliyatlara alternatif olabilecek tek kelimeyle harika bir ilac.
OZETLE BOTOX
Alın bolgesindeki ve gozlerin yanlarında ki (kaz ayakları) kırışıklıklarının temel sebebi derinin altındaki kasın hareketleridir. Botox bu kasların uc ay ile altı ay arasında sinirlerden uyarı almasını engelleyerek hareketlerini azaltır. Bu da kırışmayı ortadan kaldırır. Botox yapılan bir alın daha duz, kırışıksız gozukur. Kaşlar daha az hareket eder ve kaş catmak zorlaşır. Ucuncu aydan sonra bu etki azalır ve kaslar altıncı aya doğru yavaş yavaş eski hareketlerine donerler.
Botox yapılan yerdeki ter bezleri de daha az calışır. Avuc iclerinde, ayaklarında, koltuk altlarında aşırı terlemesi olan insanlara da botox yapılarak bu şikÂyetleri bir sene suresince azaltılabilir.
BOTOXUN KULLANILDIĞI YERLER
En sık alın kırışıkları ve kaz ayakları. Botox ile kaşlar bir miktar kaldırılabilir.
Ust dudaktaki cok ince ve yuzeysel kırışıklılar (sigara izleri).
Bazı insanların burunlarının ucu gulerken ve konuşurken hareket eder. Botox ile bu hareket engellenebilir.
Terlemeye karşı olarak, el icleri, ayaklar, koltuk altları.
Botox nasıl tedavi eder?
Kucuk iğneler ile yuzunuze az miktarda botox enjekte ediliyor.Bu iğneler sayesinde sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gosterir. Botox bu kaslara giden sinir durtulerini belli bir sure icin bloke ederek kası rahatlatır ve netice olarak cildin kendi kendine gerginleşmesine, kırışıkların yok olmasını sağlar
Botoxun yan etkileri varmıdır?
Botoxun toksin olması nedeniyle fazla dozda verilmesi halinde “ptosis” adı verilen goz kapağı problemi ortaya cıkabilir ve hastanın birkac hafta rahatsız olmasına sebep olur. Gorulebilecek diğer yan etkiler baş ağrısı, solunum yolu enfeksiyonları, nezle sendromu ve mide bulantısı gibi şikayetlerdir.
Kimlere Botox uygulanmaz?
Bu ilacla uygulama hamile kadınlara yapılmaz.Genellikle Botox uygulaması yapan merkezler emziren annelere de Botox uygulaması yapmamaktadır
Ne kadar zaman botox yaptırmalıyım?
Botox’un etkisi insan yuzunde gozle gorulur olumlu etkisi bir hafta icinde ortaya cıkar ve etki suresi 3-9 ay olmakla beraber ortalama 6 aydır. 2 yıl boyunca duzenli olarak botox uygulanan kişiler aynı şekilde devam ettiklerinde kaslarında belirgin bir azalma ve buna bağlı yuz ifadesinde değişim olabilir. Bu nedenle uygulamaların 2. yıldan sonra daha uzun aralıklarla yapılmasını tavsiye ediyorum.
[h=2]Kahramanmaraş Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Konumuz botox !
Sağlık0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Konumuz botox !