Arkadaşlar size bir kac bilgi vermek istedim. Oncelikle genelleme yapacağım. Bazen forumlarda falan geziyorum atıyorum bir arkadaş diyor dovuş sporu yapmak istiyorum neye başlamalıyım diyor. Coğu kişi Muay Thai diyor. Ve coğu bilincsizce diyor. Şoyle soyleyeyim Muay Thai obur sporlara fazla benzemiyor. Nasıl derseniz aşırı sertliği ve zorluğu var. Ben gidiyorum ve bırakmayı duşunuyorum. Doğru dayanamadım. Yani aslında coğunluk dayanamamak değil salon ile ilgili sıkıntılarım varda neyse. Mesela gidiyoruz 40 dakika koşu tek koşu değil dur şınav cek dur herkes birbirinin ustunden atlıyor dur yumruk atarak koş falan filan. En az 5 km koşuyoruz. Zorluk sonra Bazen ilk başladıysanız cok sağlam kişiler ile calışırsınız yani hareketleri onunla yaparsınız bu cok zordur Hele acımasız birine denk geldi mi eve değil hastaneye kadar yolunuz var. Mesela kendimden bahsedeyim gittiğim ilk gun yuzume art arda yediğim yumruklardan kafam ağrımıştı. Calışırken karnıma yediğim yumruktan dolayı 5 dakika yerde kaldım Bacaklarım morardı falan. Yanlış anlaşılma olmasın burada Muay Thai kotulemiyorum muhteşem bir spor. Orada abilerim falan var zevklide geciyor. Şukur şu ana kadar bir yerlerim kırılmadı Ama suratıma diz yemekten son anda kurtuldum. Eğer dayanırım diyorsanız kesinlikle gidin cok sağlam bir spor.