Merhaba arkadaşlar,
Dun bir video izledim şansıma denk geldi. Biraz araştırdım free running diye bir spor sanırım. Duz duvarlara tırmanılıp, cevremizdeki doğal ve yapay engelleri hız kaybetmeden aşmak sanırım amacları. En azından ben boyle gozlemledim. Cok geniş caplı bir araştırma yapmadım sadece birkac video ve bir siteye biraz goz attım. Bu sporu yapmak isterim ama bunları yapmak icin kemiğimizin ve kaslarımızın guclu olması lazım galiba. Cunku adamlar duvarlara tırmanıyor engelleri zıplayarak atlıyorlar, 4-5 metre ileri zıplıyorlar. Ben oyle bir şey denesem bacağımı kırabilirim. Kasım da guclu değil. Mekik ve şınav cekebiliyorum ama cok fazla değil. Şınavı cok fazla cekemiyorum vucudumu taşıyamıyorum. Bu durumda zaten hemen 2 haftada zıplayıp hoplayayım demiyorum ama bir yerden de başlamak istiyorum. Zaten onumuz kış, cok fazla dışarı cıkamayabilirim havalar soğuk olunca, evde şınav ya da mekik cekerek başlayabilir miyim ya da ne yapmalıyım? 15 yaşındayım ve lisede dersler biraz fazla geliyor vaktim de az oluyor ancak hafta sonu vakit bulabiliyorum. Ama hic yapmamaktansa bir sporla ilgilenmek isterim hem eğlenmek hem de sağlıklı olmak icin. Kilom 40 kg civarı. Boyum 1,55 - 1,60 arasında değişiyor. En son olctuğumde 1,58' di sanırım.
Bu spora başlamak icin oncelikle ne yapmam gerekiyor? Kaslarımı guclendirerek başlayabilir miyim? Onerilerinizi veya duşuncelerinizi yazarsanız beni sevindirirsiniz. Yazdığınız icin cok teşekkur ederim. Saygılar...