Sporda zayıflamalı mıyım yoksa kilo mu almalıyım?
Spor Haberleri0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Sporda zayıflamalı mıyım yoksa kilo mu almalıyım?
-
22-10-2022, 02:41:45Aklıma bir soru takıldı. Kilom şu an 68, boy 1.73. fitness, gym gidiyorum. Fakat kilo mu almalıyım yoksa vermeli miyim bir turlu cozemedim. Biri diyor kilo al zayıflayıp ne yapacaksın diğeri kilo alıp ne yapacaksın, zayıfla kas yap sonra bulk yap. Kilo alacaksam, vereceksem veya koruma yapacaksam artık ne yapmam gerekiyorsa hedefim kac kilo olmalı ve nelere uymalıyım? Sanırsam kilo verme de de, alma da da veya kilo koruma yaparken de sağlıklı şekilde beslenmek lazım. Yani bu hep olması gereken bir detay sanırsam. Yanlışsam duzeltin. Mesela yağ tuketmemek lazım, tuketilecekse bile sağlıklı olmalı sanırsam. Zeytinyağı mesela sağlıklı diyebiliriz. Gunde ne kadar tuketmeliyim? Fastfood ve şeker tuketmemeye calışmalıyım ek olarak diye biliyorum. Fastfood haftada 1 olabilir belki veya 2 gun. Yanlışsam duzeltin tekrardan. Bunun dışında kilo alma, verme veya koruma yapacaksam buna gore gunde kac kalori almalıyım? Ve sporu da haftada 4-5 gun yapıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar.