Galatasaray'ın yeni teknik direktoru Cesare Prandelli, kendisini 2 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sozleşmeye imza attı.

İtalyan teknik adamın Turk Telekom Arena'daki imza toreninde Galatasaray Başkanı Unal Aysal da yer aldı.

İmzadan once Galatasaray'a transfer sureciyle ilgili acıklama yapan Prandelli, sozlerine Turkce "İyi gunler" diyerek başladı.

Galatasaray Başkanı Unal Aysal'a teşekkur eden Cesare Prandelli "Başkan ile ilk goruşmemizde aramızda bir sinerji yakaladık. Başkan; insanın gozlerinin icine bakan ve karizmatik biri. Kendisinin bana sunduğu bu projenin icinde olmak istedim. Başkan ile konuşmak cok hoşuma gidiyor. Kendisi Galatasaray'ın tarihine onem veriyor. Galatasaray'ın tarihi cok buyuk. Ama onemli olan başkanın soylediği gibi gecmişten ziyade onumuzdeki gelecek ve proje. Kendisiyle birlikte bu buyuk sportif proje icerisinde yer almak istedim. Başkanla konuşmayı seviyorum. Cunku onun icin tarih cok onemli. Ve Galatasaray'ın tarihi cok buyuk" dedi

"İYİ FUTBOL OYNAYACAĞIZ"
Yaratmak istediği takımla ilgili fikirlerini soyleyen Prandelli "Sadece guzel futbol oynayan değil; kazanmaya ve hedeflerine ulaşmaya odaklı bir takım olacak. Bahsettiğim proje oyle ki, ilk etapta hedefi kazanmak olan ve iyi futbol oynayan bir takım oluşturmak. Kulupte cok profesyonel bir ekip var. Cok kuvvetli oyuncularımız var. Ama onemli olan bu futbolcularla kuvvetli bir oyun oynamak. Başkan bana '4. yıldızı istiyorum' dedi. Bunun benim gozlerimin icine bakılarak soylenmesi ve başkanın gozlerindeki bu inanc Galatasaray'a 'Evet' demem icin yetti" şeklinde konuştu.

"MANCİNİ BANA GALATASARAY'I ANLATTI"
İmza atmadan Galatasaray'ın eski teknik direktoru Roberto Mancini ile goruştuğunu ifade eden Prandelli "Ondan duyduğum ilk şey İstanbul'un guzelliği ve Galatasaray'ın kapasitesiydi. Ligdeki kurallarla ilgili herhangi bir sıkıntımız olamaz. Yabancı kuralı neyse, ona uyacağız. Mancini, Turkiye'ye geldiğinde sezonun yarısıydı. Takımı 8.'likten aldı 2. yaptı. Turkiye Kupası'nı aldı. Yine de iyi bir grafik sergilediğini duşunuyorum."

Sistemi hakkında da fikir veren Cesare Prandelli "4 kişilik bir savunma ve 3 kişilik bir orta saha planlıyorum. Şu anda futbolcularımın ozelliklerini oğrenmeye calışıyorum. Burada oluşturulması gerekn bir zinhniyet. Hedefimiz gayet net: 4. yıldızı takmak ve Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak" ifadesini kullandı.

"SNEIJDER VE BALOTELLİ KONUSU"

Sezon oncesi kampına kac kişi gotureceği konusunda da bilgi veren Galatasaray'ın yeni teknik direktoru "Yaptığımız 3 gunluk analizler sonrasında durum netleşti. Kampa 25-27 kişilik bir futbolcu kadrosuyla gitmeyi planlıyoruz. Yolumuza, uzun vadede başarı getirecek oyuncularla devam edeceğiz" dedi.

Sneijder'in Hollanda ve Galatasaray'ın en iyi oyuncularından biri olduğunu vurgulayan Prandelli, "Balotelli'yi istiyor musunuz?" sorusuna ise "Şu anda bununla ilgili konuşamam" yanıtını verdi. "Pirlo gibi kazanmak isteyen futbolcuları severim" diyen Prandelli "Selcuk İnan'da da bu istek olduğu surece sıkıntı yaşanmayacaktır" diye konuştu.

Umarım bir Mancini vakası daha yaşanmaz. İcimde bu adamın başarılı olacağına dair bir his var.

"Hedefimiz net: 4. yıldızı takmak" - NTVSpor.net